به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، هرمز محمودیراد جمعه شب در نخستین همایش ملی بررسی مشکلات و آسیبهای قله دماوند با عنوان "دماوند کوه در گذشته، حال و آینده" اظهار داشت: این قله با عظمت نمادی از استقلال، عظمت، پایداری و مقاومت سرزمین ایران است که بیشتر روزهای سال عاشقان طبیعت با قرار گرفتن پای دامنههای آن احساس آرامش و شادابی میکنند.
وی با اعلام اینکه یکی از وظایف اصلی ما حفظ و حراست از دماوند است، عنوان کرد: این قله یکی از مرتفعترین قلل ایران اسلامی است که به عنوان اثر طبیعی و ملی به ثبت رسیده که باید حفاظت و صیانت شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه دماوند سیلوی ذخیره ژنتیکی طبیعت است، گفت: ما برای ارتزاق و استمرار روزی خود مواد غذایی را ذخیره میکنیم و با تکنولوژیهای برتر و مدرن این کار را انجام میدهیم، طبیعت نیز ساختاری همانند سلسله زنجیر دارد که دماوند انبار ذخیره ژنتیکی را در خود جای داده است.
محمودیراد با تقدیر از دستاندرکاران برگزاری این همایش ملی که به آسیبشناسی دماوند و راهکارهای مقابله با آسیبها پرداخته است، ابراز داشت: نتایج این همایش باید در عمل به کار آید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به تفاوت این همایش با دیگر همایشهای ملی یادآور شد: این همایش را دولتیها برگزار نکردند بلکه توسط انسانهایی عاشق و علاقمند طبیعت برپا شده که قلبشان برای دماوند میتپد، زیرا عشق به طبیعت انسان را سرزنده میکند.
وی با اعلام اینکه افراد زیادی به صورت خودجوش در قالب انجمنهایی برای حفظ دماوند گام برمیدارند، متذکر شد: زمانی میتوان عظمت و پایداری دماوند را درک کنیم که در پایان سرود ملی جمهوری اسلامی ایران استواری این قله مرتفع به نمایش گذاشته میشود.
این مسئول با تاکید اینکه باید از کوه درسهای آموزنده و زندگیسازی آموخت، اذعان داشت: باید با اطلاعرسانی و تنویر افکار عمومی این همایشها به صورت عمومی برگزار شود تا مردم طرز برخورد با طبیعت را بیاموزند و بدانند چگونه باید با این آثار ملی و طبیعی رفتار کرد./ج1