به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایران هسته ای، خلاصه این ارزیابی که یک منبع دیپلماتیک آن را در اختیار «ایران هسته ای» قرار داده، چنین است:
1- آمریکا از همه ابزارهای یک جانبه خود در خاورمیانه استفاده کرده و به این نتیجه رسیده است که بدون دخالت مستقیم مسکو و پکن، قادر به پیشرفت در مسئله هسته ای ایران نیست. این موضع ایران خصوصا از عدم توافق امریکا و روسیه درباره مسئله سوریه سرچشمه می گیرد.
2- مذاکرات نشان داد یک جبهه جهانی علیه ایران وجود ندارد و این جبهه دست کم از 3 جبهه روسیه و چین، امریکا و اروپا تشکیل شده است. هر کدام از آنها در قبال ایران سیاست متفاوتی نسبت به آمریکا دارند. مصلحت ایران در این است که تا جایی که می تواند به این مذاکرات ادامه بدهد چرا که این کار موضع امریکا را تضعیف می کند.
3- از دید ایران مذاکرات تنها به موضوع هسته ای خلاصه نمی شود. اگر تنها مسئله هسته ای مطرح بود ایران می توانست آن را با آژانس حل کند. از دید ایران این مذاکرات وسیله خوبی برای دست یابی آن به موقعیت ابرقدرتی در منطقه و به رسمیت شناخته شدن آن است. تهران حس می کند روسیه، چین و اروپا این موضوع را پذیرفته اند و امریکا هم از هر زمان دیگری به پذیرش آن نزدیک تر است.
4- در تهران می دانند واشینگتن در پی تشدید تحریم هاست. از نظر تهران این منطقی نیست چرا که هر چه تحریم ها بیشتر شود، ما به ازایی که ایران در مذاکرات هسته ای از غرب می خواهد سنگین تر خواهد شد. ضمنا در این صورت ایران توجیه بیشتری برای گسترده کردن کار فنی خود در حوزه هسته ای پیدا می کند.
5- غرب می داند ایران در مذاکرات با 1+5، از هیچ دستاورد فنی که تا حالا به دست آمده صرف نظر نمی کند و صرفا درباره آینده مذاکره خواهد کرد./پ2