اعظم فخری، کارشناس مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم در گفتگو با
خبرنگار نجوم باشگاه خبرنگاران گفت: برای ساکنین زمین خورشید از مهم ترین ستارگان است که اشعه آن منبع حرارتی، نور، سوخت ، مواد غذایی و قدرت محسوب می شود.
وی افزود: خورشید با انتشار پرتوهای خود به رشد گیاهان کمک می کند، زمین را گرم می سازد و در تولید بادها نیز بسیار موثر است.
فخری اظهار داشت: همه انرژی هایی که در زمین مورد استفاده قرار می گیرند به استثنای انرژی هسته ای از خورشید سرچشمه می گیرد که برخی از آنها برای ادامه حیات بشر بسیار الزامی است.
* خورشید، کوره اتمی عظیمی است که چند میلیون سال مشغول فعالیت می باشدوی تصریح کرد: از انرژی خورشیدی جهت قدرت آب، باد و در گذشته برای تهیه زغال سنگ، نفت و گاز مورد استفاده قرار می گرفت.
فخری: خورشید را کوره اتمی عظیمی دانست که از چند میلیون سال قبل مشغول به فعالیت بوده و بیلیون سال دیگر نیز به کار خود ادامه خواهد داد.
وی عنوان کرد: ساختار خورشید توده ای گازی شکل است که نود درصد آن هیدروژن و 10 درصد آن هلیم است که البته دارای مقدار کمی اکسیژن، کربن، نیکل و سیلیسيم است.
فخری تاکید کرد: دمای هسته خورشید 15 میلیون درجه سانتی گراد است که با فشاری برابر 200 میلیون اتمسفر تراکم گشته است.
وی یادآور شد: هسته خورشید 10 برابر از سرب سنگین تر است و فاصله این ستاره زندگی بخش تا زمین 149 میلیون و 490 هزار کیلومتر است و فقط 8 دقیقه و 18 ثانیه زمان نیاز دارد تابه زمین برسد
فخری اظهار داشت: این فاصله را نور خورشید در مدت 8 دقیقه و 18 ثانیه طی کرده و به زمین می رسد.
وی قدرت متوسط خورشید را یک میلیون و 390 هزار و چهارصد کیلومتر که برابر قطر زمین است دانست و افزود: حجم خورشید نیز برابر یک میلیون و سیصد هزار برابر حجم سیاره ها زمین است.
فخری تاکید کرد: جرم خورشید 4.1 برابر زمین است که همین ابعاد بزرگ و گرمای زیاد این ستاره موجب ادامه وجود حیات در زمین شده است.
وی خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه خورشید منشاء حیات منظومه شمسی است آن را به ما در منظومه شمسی معرفی کرده اند./ح