استادیار گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالمندان و کودکان بیشترین گروه در معرض گرمازدگی هستند .

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد ، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر حمید رضا ریحانی با اشاره به اینکه به هم خوردن تعادل در مکانيسم هاي تنظيمي گرماي بدن و توليد گرما در بدن بعلت افزايش شديد حرارت محيط و ناتواني در دفع حرارت ايجادشده موجب گرمازدگی می شود اظهار کرد: افراد مبتلا به بيماري هاي مزمن، بيماري هاي رواني، معلولان، افراد چاق، افرادي که به هر دليل دچار کاهش آب بدن شده اند، استفاده کنندگان از بعضي داروهای آرام بخش و خواب آور، آنتي هيستامين و داورهاي مدر، و ورزشکاران که فعالیت های ورزشی سنگین را در آب و هواي گرم انجام می دهند از دیگر گروه های در معرض گرمازدگی به شمار می روند .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پدیده گرمازدگی بیشتر در فصول گرم و مرطوب که دمای مرکزی بدن به بیش از 40درجه می رشد اتفاق می افتد افزود: گیجی ، خستگی ، و سردرد ،گرفتگي عضلات، پوست خشک و داغ، تهوع يا استفراغ، سنکوپ، تشنج، اختلالات ريتم قلب، اختلال تکلم، افت فشار خون (به دليل دهيدراسيون و اتساع عروق محيطي)، رنگ پريدگي، نبض ضعيف، هذيان، کاهش حجم ادرار و در موارد پيشرفته عدم هوشياري از جمله علائم ابتلاء به گرمازدگی به شمار می رود .

وی انتقال و استراحت فرد گرمازده به محیطی خنک و خارج کردن لباس های وی ، خوراندن مایعات خنک ، انتقال به پزشک در موارد شدید تر و تجویز سرم وريدي براي رفع دهيدراتاسيون و اختلالات الکتروليتي، را از جمله راهکارهای کمک به فرد گرمازده برشمرد و تاکید کرد: استحمام بیمار با آب سرد ممکن است سبب شوک و مرگ بيمارشود و بهتر است با آبي که ۲ تا ۳ درجه خنک تر از دماي بدن بيمار باشد وی را خنک کرد.
استادیار طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد پوشیدن لباس های گشاد با رنگ های روشن ، نوشیدن آب فراوان برای افرادی که تعرق زیاد دارند ، اجتناب از فعالیت های شدید بدنی و ورزشی در هوای گرم و مرطوب ، درمان بیماری های زمینه ساز گرمازدگی به منظور افزایش آستانه تحمل ، و جایگزین کردن داروهائي که فرد را مستعد گرمازدگي مي کندبا تجویز پزشک از جمله راه های پیشگیری از گرمازدگی عنوان کرد .
ریحانی افزود: همچنین سعی شود وعده های غذایی سبک و به مقدارکم میل شود چون هر اندازه درجه حرارت هوا زیاد باشد به همان اندازه غذا بیشتر در داخل معده انسان باقی می ماند و چربی و غذاهای دیر هضم که بیش از سایر مواد غذایی در معده باقی می مانند برای هضم شدن احتیاج بیشتری به خون پیدا می کنند که این امر موجب ایجاد اختلال در جریان گردش خون می شود./س 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.