به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ايلام؛ در دور دست های این سرزمین وسیع، در زیر سقف این آسمان آبی و در پشت کوه های سر به فلک کشیده ی زاگرس سرزمینی است به قدمت تاریخ، سرزمین طلوع آفتاب سرزمین همیشه جاویدان من ایــــلام.
ایلام زادگاه مرزداران غیوری است که آوازه ی نامشان در سراسر تاریخ پیچیده است، ایلام شهادتگاه دلاور مردانی از این خاک است که هنوز هم صدای ضجه های مادرنشان گوش فلک را کر می کند، ایلام جایگاه مردمانی است از جنس باران به پاکی و زلالی آب.
ساکنان این دیار گرچه نام استانشان در صدر استان های محروم کشور است ولی دل خوش دارند به طبیعت زیبایشان و به مردمانی که امید را در چشمان منتظرشان می توان دید.
باز طبق 26 سال گذشته آن همه رشادت که در مهران و ایلام انجام شد از یاد رفت و باز به 10 تیرماهی دیگر نزدکی می شویم و هیچ کسی سراغی از این حادثه عظیم نمی گیرد.
خود مسئولان استان ایلام مراسمی به نام هفته پایداری در تهران برگزار می کنند و دیگر خداحافظ شاید هم خیلی ها نمی دانند مهران کجاست.
این روز مهم در تاریخ دفاع مقدس چنان اهمیت دارد که حتی امام خمینی(ره) اعلام کردند که "مهران را هم خدا آزاد کرد". ولی مسئولان نتوانسته اند به خوبی این جمله را درک کنند و رسانه ملی در برجسته کردن این واقعه مهم ناکام بوده است.
در سالهای اخیر بارها مردم و مسئولان استان ایلام به اینکه چرا سالروز آزادسازی مهران در رسانه ملی جایی ندارد اعتراض کرده اند به نحوی که نام ایلام طی سال جاری و سالهای گذشته تنها زمانی از رسانه ها پخش شد که مسئولان کشوری به این استان سفر کردند.
ولی مثل اینکه یادشان رفته این مردم ایلام بودند که در اوج غربت و تنگدستی هشت سال با خون دل از کشور دفاع کرده اند حالا حتی اسمی از آنها نیست.
آوارگی و روبرو شدن با دشمن و مهاجرت نکردن در زمان جنگ با همت مردم ایلام با دستان خالی انجام شد که هنوز زخمهای آن بر پیکره شهر و خود مردم استان نمایان است.
طی این 26 سال باید برای توسعه خود شهر ایلام و مهران کارهای مهمی انجام می شد ولی حتی مسئولان به خود اجازه ندادند سالروز آزادسازی مهران را تا سال گذشته در تقویم ثبت کنند.
این انتظار به حق مردم ایلام است که از رسانه ها به خصوص رسانه ملی برنامه هایی را هرچند مختصر برای گرامیداشت چنین روزی تهیه و پخش کنند تا مردم سراسر ایران با افتخاراتی که توسط دلیرمردان این خطه و دیگر دلیران از سراسر کشور در این مکان حاصل شده نیز آشنا شوند چرا که این خود بخشی از تاریخ موفقیت در هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است.
طی 10 روز نبرد سخت در عملیات کربلای یک، شهر مهران آزاد شد ولی انگار برجسته کردن چنین حادثه مهمی در کشور برای مسئولان از خود عملیات کربالای یک سخت تر است.
در عملیات کربلای یک بیش از 70 هزار نیروی دشمن حضور داشتند و در این عملیات بر اساس تخمینهای زده شده، دشمن سه هزار و 800 اسیر و مفقود داشته است.
عملیات "کربلای 1" که باعث آزادسازی شهرستان مهران در دوران جنگ تحمیلی شد، امروز این شهر را به مرز بین المللی تبدیل کرده که دروازه ورود ایرانیان به عتبات عالیات شده است.
حکایت آزادی سازی شهر مرزی مهران و عملیات کربلای یک در منطقه عملیاتی مهران و با هدف بازپسگیری شهر مرزی مهران و آزادسازی ارتفاعات مهم و استراتژیک قلاویزان در مجاور خاک عراق بس شیرین و بیادماندنی و عبرت آموز است که باید همه ساله در دهم تیرماه به مناسبت آزاد سازی این شهر مرزی بازخوانی و مرور شود تا در گذر زمان رنگ نبازد و هموراه یاد و خاطره شهدای این دیار در اذهان زنده باقی بماند.
ذره ذره خاک مهران مقدس و مطهر و پاک است، خاکی که در ابتدای ورود باید به حرمت خونهای بر زمین ریخته شده در جای جایش باید " با وضو وارد شوید"..../س