معاون اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان شمالی از تکميل و تاييد پرونده مهارت پخت نان درخراسان شمالي در شوراي ثبت استان و ارسال به سازمان مرکزي جهت ثبت در فهرست آثار ملي(ميراث معنوي) کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بجنورد، علی اکبروحدتی بابیان این خبر افزود: تهيه نان يکي از نيازهاي حياتي بشر بوده ودر فرهنگ بومي مردم استان پخت نان تا پيش از دست يابي به تکنولوژي جديد از تنوع بسياري برخوردار بوده است.

وی گفت: زنان با الهام از استعداد و ذوق و هنر خانگی خود انواع نانهای محلی و خوش طعم همچون فتير شيرين ، نان قتلمه ، فتير چريشي ، نان چلپک ، قطاب ، کماج ، فتير جزلاغ ، نان سَچي، نان بيشمه را برای مصرف خانواده و یا به مناسبتهای مختلف از جمله نوروز، عروسی و عزا می پختند.

معاون میراث فرهنگی تصریح کرد: در اين پرونده نمونه هايي ازشيوه هاي پخت نان به همراه ظروف مربوط به نگهداري غلات و پخت نان مورد بررسي قرار گرفته است..

بر اساس آيين نامه ها و کنوانسيون هاي حفاظت از ميراث معنوي مهارت پخت نان در شاخه ي " دانش ها و عادت ها و رسم های مربوط به طبیعت و کیهان " طبقه بندي مي شود./س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.