وی ادامه داد: در سال تحصیلی گذشته 350 مرکز استعدادهای درخشان داشتیم که با تأسیس 90 مرکز جدید رشد 25 درصدی را شاهد خواهیم بود.
همچنین، در سال تحصیلی گذشته از هر 19 نفر دانش آموز داوطلب ورود به مدارس استعدادهای درخشان فقط یک نفر پذیرفته می شود ولی با این افزایش ظرفیت در سال تحصیلی جدید از هر 10 نفر داوطلب ورود به این مدارس یک نفر پذیرفته خواهد شد.
سویزی یادآور شد: افزایش تعداد مدارس استعدادهای درخشان پاسخ مثبت آموزش و پرورش به اشتیاق والدین برای ارتقای سطح علمی فرزاندانشان خواهد بود.
*برای جلوگیری از تبعیض اسامی پذیرفته شدگان المپیاد علمی اعلام نمی شود
در ادامه سویزی افزود: در مرحله دوم المپیاد علمی 5800 نفر از دانش آموزان در یک رقابت تنگاتنگ پذیرفته شدند که از این تعداد 4000 نفر دانش ش آموز پسر و 1800 نفر دانش آموز دختر هستند.
وی تصریح کرد: با توجه به نتایج اعلام شده 327 نفر از این تعداد بنابر رتبه ای که کسب کردند برای ورود به مدارس تابستانی المپیاد علمی معرفی شدند که از این تعداد 21 درصد دانش آموزان دختر و 79 درصد دانش آموزان پسر هستند.
سویزی خاطر نشان کرد: اسامی دانش آموزان برتر علمی براساس رتبه کسب بدلیل حفظ غرور و جلوگیری از آسیب روحی و نوع خودکارآمدی آنان به هیچ وجه از سوی آموزش و پرورش اعلام نخواهد شد و امیدواریم که در این یک ماه فرصت باقی مانده برای ارتقای سطح علمیشان نهایت تلاششان را بکنند.
*نتایج المپیاد علمی بیانگر عدالت در سیستم آموزشی کشور است
در ادامه سویزی در مورد سطح رضایت مندی آموزش و پرورش از نتایج المپیاد علمی اینطور بیان داشت: براساس آمار اعلام شده از میان دانش آموزان انتخاب شده برای ورود به مدارس تابستانی المپیاد علمی 153 نفر شهرستانی و 174 نفر تهرانی هستند.
وی یادآور شد: نتایج اعلام شده المپیاد علمی بیانگر عدالت در سیستم آموزشی کشور است که با زمینه سازی های لازم به سوی عدالت اجتماعی گام بر می دارند.
سویزی اذعان داشت: با توجه به نتایج اعلام شده باید به این نکته توجه شود که دانش آموزان در کدام دروس ضعف داشته و دلیل خلاء موجود از سوی کارشناسان مربوطه پیگیری شود تا بتوانیم با تقویت دروس مشخص شده حضور بهتری را در عرصه های علمی از دانش آموزان کشورمان شاهد باشیم.
*ضرورت هوشمندسازی مدارس استعدادهای درخشان
سویزی اظهار داشت: براساس برنامه آموزش و پرورش و دستور وزیر آموزش و پرورش برای سال تحصیلی 91-92 و همزمان با بازگشایی مدارس باید مدارس استعدادهای درخشان هوشمندسازی شده و در این مورد ارتقای تعداد مدارس هوشمندسازی شده از 46 درصد به 70 درصد پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه وزیر آموزش و پرورش فرمودند که باید صددرصد مدارس استعدادهای درخشان هوشمندسازی شوند، تلاش می کنیم که با مکاتبه با مدیران کل مناطق زمینه سازی های لازم را برای افزایش تعداد مدارس هوشمندسازی شده را انجام دهیم.
سویزی یادآور شد: هوشمندسازی مدارس استعدادهای درخشان فقط تشریفات نیست و باید بصورت گردش کار علمی و پوششی فناورانه و با یک سیستم نظارتی مدرسه به مدرسه که از سوی آموزش و پرورش تعریف شده و با محوریت اثربخشی هوشمندسازی صورت پذیرد./ز