شهید علی هاشمی سنجانی به سال 1290 هجری شمسی در سنجان اراک چشم بدنیا گشود

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک . وی در خانواده ای مذهبی و کشاورز مراحل رشد و کمال خویش را آغاز کرد . پدرش کشاورز پرهیز کاری و مادرش سیده علویه که زن دانش دوست و مومنی بود ، نسبت به پرورش اخلاقی فرزندان خود توجه خاصی مبذول می داشت به دلیل علاقه ی بسیارش به حضرت امیرمومنان (ع) اورا ((علی )) نامید ، تا در آینده از جرعه نوشان چشمه جوشان ولایت گردد و راه انسان والا و بزرگ را ادامه دهد.

چون این کودک دوران رشد اولیه خود را پشت سرنهاد.  مادرش ابتدا در کودکی وی را به مکتب برای تحصیل علم فرستاد و سپس زیر نظر خود ، اورا تشویق و ترغیب به کسب مدارج علم و فضیلت می نماید . نخستین کسی که علی هاشمی را با مقدمات ادبیات و علوم دینی آشنا ساخت، مرحوم حاج شیخ عطاء الله فقیهی سنجانی بود که در همان روستا می زیست ، هاشمی سنجانی در مدتی کوتاه ، معارف و دانش های ابتدایی را به شایستگی نزد وی آموخت و برای ادامه تحصیل به شهرستان اراک عزیمت نمود تحصیلات در اراک و قم   روحانی شهید هاشمی سنجانی در اراک ، سطح را نزد استادانی چون مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد سلطان العلماء ، حجه الاسلام آشیخ جعفر نماینده مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری ، آیت الله سید حسن فرید محسنی و دیگر استادان طی می کند و با درجات عالی از عهده امتحانات برمی آید و برای تکمیل آن عازم قم می شود    .

در قم از محضر مراجع تقلیدی چون مرحوم آیت الله حجت ، مرحوم آیت الله بروجردی ، مرحوم آیت الله گلپایگانی و   آیت الله امام خمینی (ره)، در درس فلسفه و اسفار و فقه و اصول بهره ها می گیرد و در طریق رشد و کمال گامهای بلندی برمی دارد . استفاده از درس چنین استادانی شهید هاشمی سنجانی را روحانی متفکر و متعهد ، عارفی عمیق ، شاعری توانا ، انسانی با تقوی و متواضع و عاشقی دل سوخته نسبت به خاندان ولایت و طهارت می سازد    .

 بنا به اظهارات استاد شیخ محمد کاشفی : میرزا علی سنجانی ، ابتدا در اراک مشغول خدمات دینی از قبیل وعظ و ارشاد بود و پس از انتقال آیت الله فرید محسنی به قم ، هاشمی نیز به قم آمد و مشغول تحصیل و تبلیغ شد و در مسجد امام حسن عسکری (ع) و غالبا بعد از نمار جماعت آیت الله شیخ مرتضی حائری مشغول وعظ و ارشاد می شد.

وی نیز مورد توجه آیت الله سید محمد رضا گلپایگانی بوده است . شهید هاشمی سنجانی پس از مراحل علمی در حوزه مقدس قم ، به درجه مدرسی علوم دینی در حوزه نائل می گردد و چند سالی را به تدریس می پردازد و شاگردان متعهد و متقی نیز تربیت می کند.  زهد و پارسایی آن شهید عزیز ، تعلقات دنیایی را از صفحه ذهن و دل محو کرد، و تنها یک تعلق را برجای نهاده بود ،وآن پیوستگی به حق بود.

او از دنیا و وابستگی هایش ، روی برتافت و برای گذران زندگی خود به حداقل امکانات بسنده کرد وی با این روش توانست هم به مقام حق تقرب یابد و راه تقوا و ایمان را مطمئن تر بپیماید، و هم موقعیت افراد مستمند و نیازمند را بهتر درک کند و خود را به این افراد نزدیک تر سازد، اعراض از دنیا هم او را از معنویات بهره مند ساخت و یاد خدا را در قلب او زنده نگه داشت ، وهم زندگی ساده و بی آلایشی را برای او تدارک دید تا آنجا که فریب جاه و مقام و مظاهر فناپذیر ان را نخورد.

به دلیل وجود همین حالات اخلاقی بود که شهید در مقابل ستمگران ، پر صلابت و بی اعتنا ،و در برابر بندگان شایسته و مومن ، فروتن و خاضع بود. مبارزه با رژیم طاغوت   در طول سالهای سیا ه دیکتاتوری و خفقان رژیم منفور طاغوت وی در خطابه ها و سخنرانیهای متعددی خویش ، امر بمعروف و نهی از منکر و مبارزه با ظلم و ظالم و طاغوت را فراموش نکرده ، با علاقه خاصی که به خاندان ولایت و طهارت داشت در گفتار خود با بهره گیری از رهنمودها وپیامهای امامان کفر ستیزتشیع به روشنگری و افشاگری رژیم طاغوت می پرداخت .در همین رابطه ها چندین بار تحت تعقیب ساواک قم و اراک و چند سالی را نیز ممنوع المنبر بوده است    .

انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی  شهید هاشمی سنجانی بهنگام شروع انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی از شهرستان اراک انتخاب شد و بیش از نیمی از آرای مردم آن دیار را بخود اختصاص داد و نماینده آن شهرستان گردید . در سنگر مقدس مجلس شورای اسلامی در کمیسیون امور اوقاف و خدمات کمیته های امداد و خیرات شرکت داشت و فعالانه وظیفه خویش را ایفا می کرد شهید هاشمی سنجانی در جلسات گوناگون که با دیگران داشت ، و حتی در مجلس شورای اسلامی می کوشید افراد را متوجه آخرت و یاد معاد نماید ، تا بر اساس این آگاهی و بصیرت در اصلاح اعمال و رفتار خود بکوشند . به عنوان نمونه وی در هشتاد و پنجمین جلسه ی علنی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت : (( میل داشتم این تذکر را بدهم که تقریبا در جلسه دوم یا سوم بود که وارد شدم ، جزوه هایی که مذاکرات جلسه سابق را نشان می داد، به دست من دادند، وقتی نگاه کردم ، دیدم تمام مذاکرات جلسه سابق در آن جزوه هست. یاد آیاتی افتادم در قرآن ، که از جمله این آیه بود : (( و کل انسان الزمناء طائره فی عنقه و نخرج له یوم القیامه کتابا یلقیه منشورا اقرا کتابک کفی بنفسک الیوم علیک حسیبا )) این جزوه گزارش یک مجلس را می دهد ، لکن آن نامه ای را که روز قیامت به دست آدم می دهند ، گزارش تمام زندگی هفتاد و هشتاد ساله انسان را می دهد و لذا باید بیدار شد ))  تا اینکه بتاریخ هفتم تیرماه 1360هجری شمسی( مطابق با روز یک شنبه 25 شعبان/1401/هجری قمری) در جلسه مشورتی پیرامون اوضاع سیاسی کشور با عده ای از دوستان و همسنگران خویش بدست عمال شیطان بزرگ امریکا، بشهادت رسید و با مرگ خویش چهره جنایتکار این شیطان بزرگ را بیش از پیش رسواتر ساخت و به آرزوی دیرینه خویش رسید    . از وی آثار قلمی چندی در فقه و اخلاق و وعظ و همچنین اشعاری چند در عرفان باقی مانده است . از شهید علی هاشمی سنجانی 8 فرزند ، 6 پسر و 2 دختر باقیمانده است و مقبره ایشان در گلستان شهدای قم( شیخان قم) می باشد .  /س           
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.