" پيئر پيشو " روزنامه نگار نشريه مدياپارت و کارشناس مسائل سياسي خاورميانه و مغرب عربي، معتقد است که انقلاب مردم تونس مصادره شده است.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه خبري فرانس 24 ؛ در برنامه اي تحت عنوان« بي ثباتي در تونس،اميد برباد رفته انقلاب» با حضور  پيئر پيشو نويسنده کتابي تحت عنوان«انقلاب مصادره شده»به تشريح اين رويداد سياسي پرداخت.

نويسنده اين کتاب افزود :  از سال 2008 تاکنون تحولات  تونس را دنبال مي کند  و بعد از قيام مردم تونس متوجه شده است  بخش ها و مراکز قدرتي در اين کشور هستند که پشت سر هم انقلاب را از انقلابيون گرفته اند و به نفع خود مصادره کرده اند. اين مورد درباره دولت نخست تونس يعني دولت  غنوشي ،بعد درباره دولت السبسي و سپس درباره وزارت کشور صدق مي کند.

زيرا آنها دوره گذار انقلاب را مديريت کردند در حالي که بايد انقلابيون اين کار را انجام مي دادند.
وزارت کشور تونس هم با اقدامات خود ، قلعه اي  در اين کشور ايجاد کرده  که کنترل آن توسط  وزير کشور هم غير ممکن شده است.

وي افزود : در طول دوره تبليغات انتخاباتي و حتي بعد از آن به مسائل مهم تري مانند مسائل اجتماعي که اتفاقا انقلاب هم تا حدودي به خاطر آنها انجام گرفت پرداخته نشد.

اين کارشناس مسائل سياسي واجتماعي تونس در ادامه گفت: در تونس به طور نظاممند بر مسائل هويتي مانند موضوع اسلام  و مسئله سلفي ها  توجه زيادي نشان داده مي شود. در حالي که نبايد اينگونه باشد .درست  است که بايد به اين مسائل پرداخته شود ، به ويژه آنکه وقتي سلفي ها راه خشونت را در کشور در پيش مي گيرند. اما واقعيت امر آن هستند که آنها در تونس در اقليت هستند و نبايد تا اين حد به آنها توجه نشان داده شود. بايد به مسائل ديگري مانند فساد مالي توجه نشان داده شود . بايد به پرونده تجار و بازرگاناني رسيدگي شودکه در زمان حکومت زين العابدين بن علي  به علت نزديکي با وي ثروت هاي زيادي بدست آورده بودند ،اما  نه تنها اين کار صورت نمي گيرد بلکه آنها آزادانه به فعاليت هاي خود  در کشور ادامه مي دهند.

" پيئر پيشو " در ادامه اين گفتگوي اختصاصي با شبکه خبري فرانس 24  تصريح کرد : قيام مردم تونس ،انقلاب بود زيرا در نتيجه آن هرم قدرت در اين کشور متلاشي شد. اما اکنون چندين قدرت در تونس وجود دارد و در نتيجه خوب است به  اين موارد پرداخته شود.

اين کارشناس در ادامه مصاحبه خود با اين شبکه ، در پاسخ به سئوال مجري برنامه که از وي پرسيد وضع فساد در تونس اکنون  چگونه است، گفت:« فساد وجود دارد و به پرونده برخي از تجار و بازرگانان تونسي که به واسطه  روابط نزديک  با قدرت سابق، ثروت اندوزي کردند رسيدگي  نمي شود».
وي افزود : در شرايط کنوني وجود نظام قضايي دوره گذار براي تونس لازم است که هنوز ايجاد نشده است.

"پيئر پيشو " علت نبود نظام قضايي دوره گذار را نيز نبود اراده سياسي دانست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار