به گزارش گروه
علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ دکتر حسن امامي رضوي در نشست خبري با بيان اين که گرايش به مصرف مواد روان گردان بسيار زياد شده است افزود: مصرف مواد روان گردان در همه نقاط جهان فراگير شده و هنوز روش درماني مناسبي براي آن مطرح نشده است.
وي گفت: روان درماني عمده ترين موضوع درخصوص درمان افرادي است که روان گردان ها را مصرف مي کنند.
امامي رضوي با بيان اين که آگاه سازي مردم و به ويژه جوانان مهمترين موضوع در پيشگيري از اعتياد است افزود: بسياري از بستري شدگان در بخش هاي رواني مراکز درماني، سابقه مصرف مواد روان گردان دارند.
امامي رضوي در پاسخ به پرسشي در خصوص ميزان مصرف مواد روان گردان و مقايسه آن با ديگر کشورها افزود: در اين خصوص هم اکنون رتبه بندي نداريم و در موضوع اعتياد نيز رتبه بندي رسمي اعلام نمي شود.
وي گفت: مصرف مواد روان گردان در کشور ما در مقايسه با کشورهاي غربي موضوعي جدي نيست.
امامي رضوي افزود: اصلي ترين مشکل درخصوص اعتياد و درمان آن، موضوع اعتبارات و حمايت هاي مادي است و در کنار آن موضوعاتي مانند همدلي، هماهنگي و يکساني اقدامات است که بايد به جدي تر شدن برنامه ها کمک کند.
وي گفت: در اين خصوص نهادها و سازمان هاي مسئول بايد عزم جدي براي کنترل موضوع اعتياد در کشور را داشته باشند.
امامي رضوي در پاسخ به پرسشي درخصوص مراکز ترک اعتياد افزود: هم اکنون مراکز مختلفي با عناوين مختلف در اين خصوص فعاليت دارند که بايد مجوز وزارت بهداشت يا سازمان بهزيستي را داشته باشند و در اين مراکز استانداردها رعايت مي شود.
امامي رضوي افزود: در برخي از مراکز ترک اعتياد، براي درمان معتادان به روش هاي غير معقول و غير علمي دست مي زنند که در اين خصوص کم اطلاعي مردم باعث سوءاستفاده مي شود.
امامي رضوي افزود: هم اکنون از نظر مراکز درمان اعتياد در وضع نسبتاً مطلوبي هستيم هر چند نمي توانيم همه افراد را تحت پوشش قرار مي دهد.
وي گفت: هر چند در اين باره با کمبود قابل توجهي مواجه نيستيم اما فکر مي کنيم اين مراکز بايد بيشتر شود.
امامي رضوي در پاسخ به پرسشي افزود: هم اکنون حدود400 هزار نفر در مراکز درمان اعتياد تحت درمان قرار دارند.
وي با بيان اين که تعريف اعتياد و معتاد گوناگون است گفت: اخيراً مطالعه اي درخصوص ميزان اعتياد و علل و عوامل آن انجام شده که هنوز آمار آن منتشر نشده است./ع