به گزارش
خبرنگارباشگاه خبرنگاران زاهدان، شریف ملاشاهی افزود: طرح انتقال آب با لوله به مزارع در بلوك 3 شهرستان زابل با گستره پنج هزار و 800 هکتار از اراضی بخش 'شیب آب' دارای 16 ناحیه آبیاری با ظرفیت 2/3 مترمكعب آب در ثانیه است.
وی بیان كرد: طرح انتقال آب با لوله به مزارع از تیرماه سال گذشته در بخش شیب آب شهرستان زابل ( بلوك 3) آغاز شده كه مرحله نخست این طرح در نواحی اول و دوم بلوك به گستره هزار و 200 هكتار با اعتبار 21 میلیارد و 500 میلیون ریال در حال انجام است.
وی اظهار داشت: تاكنون انتقال آب با لوله در ناحیه دو بلوك 3 به اتمام رسیده و لوله گذاری در ناحیه اول در حال انجام است. وی افزود: كل اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای خط انتقال آب با لوله به مزارع بخش شیب آب (بلوك 3) 54 میلیارد و 400 میلیون ریال است. مدیر جهاد كشاورزی زابل منبع تامین آب در طرح انتقال آب با لوله به مزارع كشاورزی را سد چاه نیمه چهارم عنوان كرد و افزود: قطر لوله 600 تا هزار و 200 میلی متر از جنس 'جی آر پی' و طول خط انتقال آب از سد به بخش شیب آب 13 هزار و 600 متر است. ملاشاهی ایجاد كشت پایدار سالانه طبق الگوی كشت زراعی و باغی، حذف هدررفت آب و افزایش بهره برداری از آن، تحویل هجمه آب و ثبت آن به هر قطعه زراعی با مساحت متوسط یك تا دو هكتار و توزیع آب سهمیه بندی به مالكین را از اهداف طرح انتقال آب با لوله به مزارع كشاورزی برشمرد.
وی گفت: اجرای این طرح باعث تنظیم سهمیه آب براساس تغییرات اقلیمی، ایجاد اشتغال مستقیم و بهبود وضعیت شش هزار و 500 كشاورز، رونق اقتصادی منطقه و ایجاد بستر لازم برای صنایع فرآوری و بسته بندی محصولات در منطقه می شود. مدیر جهاد كشاورزی زابل گفت: طرح انتقال آب با لوله پس از اتمام در بخش شیب آب در كل اراضی این شهرستان به مرحله اجرا درمی آید.
وی افزود: 80 هزار هكتار اراضی قابل كشت در شهرستان زابل وجود دارد كه هر ساله 50 هكتار از آن به زیر كشت می رود./س