دولت آمريکا فشارهاي خود را به اعضاي کنگره افزايش داد تا آنها را مجبور کند يک قانون مربوط به دوره جنگ سرد را لغو کنند و با اين کار شرايط را براي عادي شدن روابط تجاري ميان آمريکا و روسيه فراهم سازند.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه، فشارهاي دولت باراک اوباما بر کنگره براي حذف اين قانون در شرايطي صورت مي گيرد که روسيه براي ورود به سازمان تجارت جهاني تلاش مي کند.
ران کرک،‌نماينده تجاري آمريکا گفت روسيه قرار است تا پايان تابستان امسال به عضويت سازمان تجارت جهاني درآيد و اگر توافق نامه هاي تجاري امضا شده ميان آمريکا و روسيه به اجرا گذاشته نشود، شرکتها و گروههاي آمريکايي که در زمينه فناوري و صادرات فعاليت مي کنند در مقايسه با رقباي خود در بازار بين المللي، متضرر خواهند شد.
اين مقام بلند پايه تجاري آمريکا خاطر نشان کرد قرار است به منظور جلوگيري از متضرر شدن شرکتهاي آمريکايي، يک اقدام قضايي فوريتي در اين زمينه صورت گيرد. وي افزود دولت روسيه تا بيست و سوم اوت فرصت دارد براي ورود به سازمان تجارت جهاني شروط خواسته شده از مسکو را محقق کند.
قانون جکسون-وانيک که در سال 1974 در کنگره آمريکا تصويب شده است، اکنون در روند صادرات شرکتهاي آمريکايي به روسيه موانعي ايجاد کرده است. هفته گذشته سناتورهاي آمريکايي طرحي ارائه کردند که با اجراي آن روابط تجاري ميان آمريکا و روسيه که در گذشته رقباي سرسختي بوده اند، پايدار و عادي خواهد شد.
در حال حاضر حجم سالانه صادرات آمريکا به روسيه به 9 ميليارد دلار مي رسد اما اگر روابط دو کشور عادي شود اين رقم مي تواند در عرض تنها پنج سال دو برابر شود.
هيلاري کلينتون وزير امور خارجه آمريکا نيز در مطلبي که در روزنامه وال استريت ژورنال منتشر شد، از اين ديدگاه حمايت و تاکيد کرد عادي سازي روابط تجاري آمريکا و روسيه و پايدار کردن آن را نبايد يک هديه به روسيه بدانيم بلکه يک سرمايه گذاري راهبردي هوشمندانه است.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار