مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: برای مقابله با بیابان‌زایی و کاهش اثرات سوء آن، توسعه فضای سبز و درختکاری بهترین روش است.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران زاهدان ، نبی یاری اظهار داشت: 28 کانون بحرانی بیابان با مساحتی بالغ بر یک میلیون هکتار در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد.وی افزود: در کل استان اقداماتی‌ در زمینه مقابله با تاثیرات سوء بیابان انجام شده که 65 هزار هکتار نهال کاری، 31 هزار هکتار مالچ پاشی، احداث بالغ بر 3 هزار و 280 کیلومتر باد شکن حاشیه مزارع و بالغ بر هزار و 400 کیلومتر بادشکن غیر زنده و همچنین بذر پاشی و بذر کاری در مساحتی بیش از 200 هزار هکتار از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد: در سال گذشته، اداره کل منابع طبیعی ‌و آبخیزداری استان 20 میلیارد تومان اعتبار در قالب 24 طرح و 141 پروژه را اجرا و در دست اجرا دارد که از این میزان، 6 میلیارد تومان مربوط به پروژه‌های مقابله با بیابان‌زایی در قالب 3 طرح و 17 پروژه است و از نتایج حاصل از آن می توان به حدود 1000 هکتار نهال کاری، بیش از 3 هزار هکتار آبیاری و مراقبت از نهال کاری‌های سال‌های قبل و حدود 1000 کیلومتر بادشکن حاشیه مزارع نام برد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه رویکرد اساسی این اداره کل، مشارکت مردم در عرصه‌های بیابانی است بیان داشت: اعتقاد ما بر این است که کاهش اثرات سوء بیابان تنها از طریق توسعه فضای سبز و درختکاری در منطقه محقق می‌شود و این امر فقط از طریق مشارکت مردمی امکان پذیر است.

یاری ادامه داد: در این راستا سال گذشته، به منظور افزایش انگیزه کشاورزان، بادشکن حاشیه مزارع با توزیع نهال جنگلی و مثمر ایجاد شد و اکنون با مشارکت مردم نگهداری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در برخی از کانون‌های بحرانی استان، اقدامات بسیار خوبی‌ در مقابله با بیابان‌زایی ‌و کاهش خطرات احتمالی‌ آنها صورت پذیرفته که از جمله این مناطق می‌توان به شنزار نیاتک در شمال استان، کانون بحران شمال بمپور، منطقه سیف آباد در نیکشهر و کانون بحرانی محدوده آب شیرین کن شهرستان کنارک اشاره کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان به اعتبارات و مصوبات هیئت دولت در راستای اهداف منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: اعتبارات اختصاص یافته شامل فعالیت‌های آبخیزداری و اقدامات مربوط به تثبیت شن و مقابله با بیابان‌زایی است.

یاری گفت: تمامی مصوبات سفرهای استانی نیز تاکنون محقق شده و یا در دست اقدام است به طوری که اعتبارات پیش‌بینی شده به منظور تثبیت شن و مقابله با بیابان‌زایی برای 10 سال در نظر گرفته شده و هر ساله در دست اقدام است.

وی بیان کرد: برنامه‌های مقابله با بیابان‌زایی در کانون توجه دولتمردان به ویژه مسئولان استانی قرار دارد لذا امیدواریم اعتبارات مربوط به این بخش در سال‌جاری دو برابر شود که این امر نشان از تلاش، همت و پشتکار مسئولان و خادمان این مجموعه دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به محدودیت‌های منطقه مثل کمبود آب در شرایط خشکسالی و... و با توجه به اینکه بهترین وسیله برای ‌کاهش اثرات سوء حرکت شن‌های روان و بیابان‌زایی، توسعه درختکاری و پوشش سبز است از مردم استان خواسته می‌شود در هر جایی که عرصه تولید دارند حتی در حاشیه مزارع به این کار مبادرت ورزند تا شاهد کاهش اثرات زیانبار بیابان باشیم./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.