بانک سلولی ماهیان خاویاری دریای خزر بزودی تشکیل می شود


به گزارش  خبرنگار باشگاه خبرنگاران گيلان ، رئیس انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری از تشکیل بانک سلولی ماهیان خاویاری دریای خزر در آینده خبر داد.

محمد پورکاظمی با اشاره به ایجاد نخستین بانک ژن زنده انواع تاس‌ماهیان کشور در محل انستیتو در سنگر رشت گفت : بانک زنده تاس‌ماهیان ایرانی نژاد بومی رودخانه سفیدرود و ازون‌برون‌های دو ساله به همراه مولدان صید شده از داخل رودخانه سفیدرود از جمله ذخایر ژنتیکی ارزشمندی هستند که در قالب یک پروژه نگهداری می‌شوند و در سطح کشور بی‌نظیر است.

وی، با بیان اینکه بیش از سه هزار عدد انواع ماهیان خاویاری دریای خزر در سنین و وزن های مختلف در حوضچه‌های بتنی و خاکی نگهداری می شود، تصریح کرد: سالانه چندین هزار بچه ماهی از این ماهیان تولید می‌شود.

این مسئول، افزود: بدون تردید با تداوم کار بانک ژن این مرکز می‌تواند یکی از مراکز مهم و مرجع برای حفظ ذخایر ژنتیکی تاس‌ماهیان دریای خزر باشد و فعالیت‌های موثری برای احیای ذخایر طبیعی و توسعه آبزی‌پروری با استفاده از تکنولوژی‌های نوین داشته باشد.

وی، با اشاره به برنامه‌های آینده مرکز بانک ژن ماهیان خاویاری تصریح کرد: این مرکز هماهنگ با برنامه پنجم توسعه دستیابی به اهداف مهم را در برنامه آینده خود دارد.

پورکاظمی، پرورش بالغ بر 60 خانواده از گونه‌های مختلف تاس‌ماهیان بر مبنای اصول ژنتیکی را یکی از این اهداف برشمرد و ابراز کرد: پرورش این گونه‌ها تا پایان فاز دوم مرکز مذکور منجر به تولید بیش از 300 عدد مولد نژاد بومی ایران از هرگونه می‌شود.

رییس انستیتو بین‌اللملی ماهیان خاویاری ، انجماد بیش از 20 لیتر اسپرم گونه‌های مختلف تاس‌ماهیان، جمع‌آوری بالغ بر دو هزار نمونه بافت و DNA برای اهداف تحقیقاتی را از دیگر برنامه‌ها اعلام کرد.

وی ، از نگهداری و پرورش ماهیان مولد تکثیر شده نژاد بومی رودخانه‌های ایران و تهیه تیره‌های سلولی ماهیان خاویاری دریای خزر و تشکیل بانک سلولی این ماهیان در آینده خبر داد.

پورکاظمی ، افزود: انتقال ژن هورمون رشد به دیگر گونه‌ها و معرفی دو رگه‌های مناسب جدید برای تولید گوشت و خاویاری پرورشی از جمله برنامه‌های آینده مرکز بانک بانک ژن ماهیان خاویاری است.

رییس انستیتو بین المللی ماهیان خاویاری ، با اشاره به اینکه خزانه ژنتیکی از گونه‌های در خطر انقراض مشتمل بر گونهو خانواده‌های مختلف تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: این امر در نوع خود در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی بی‌نظیر خواهد بود و مانند گنجینه‌ای از گونه‌های حفاظت شده می‌تواند برای تضمین آینده تولید و صادرات خاویار کشور مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

برچسب ها: تشکیل ، سلولی ، ماهیان ، خاویاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.