به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، افسانه ها و داستان هایی که در خصوص زندگی پرندگان بین اقوام گوناگون وجود دارد، خود گواهی به علاقمندی مردم به شناخت وضعیت پرندگان است به طور مثال داستان های ی از این دست که پرستوها فقط یکسال عمر می کنند یا سالی یک بار به خانه خدا می روند و بر می گردند.
بر اساس این گزارش، محققان برای پاسخ به سوال های بالا، یعنی شناخت وضعیت و تعیین مسیر مهاجرت پرندگان ،شیوه های متفاوتی را به کار می برند که در بین آنها حلقه گذاری پرندگان متداول ترین و رایج ترین شان است حلقه های فلزی یا پلاستیکی خاص هر پرنده را با شماره وسریال و سریال مشخص به یکی از پاهای پرنده زنده گِیری شده با انبر می بندند و دوباره به طبیعت رهایش می کنند سپس منتظر می مانند تا این پرنده حلقه گذاری شده در نقطه ای دیگر، زنده گیری شود و یا لاشه اش (شکار شده یا در طبیعت مرده) به دست یکی از علاقمندان به مطالعات گیرد تا لاشه را با حلقه یا حلقه را به تنهایی به محیط زیست که متولی امر پرندگان در کشور است تحویل دهند.
گفتنی است، اعلام شماره پلاک، مکان وتاریخ صید پرنده برای پرنده شناسان مهم می باشد در سالی که گذشت، کارشناسان محیط زیست گیلان، با همکاری محیط بانان ، شکارچیان و علاقمندان به پرندگان بیش از 500 قطعه پرنده با تنوعی بیش از 65 گونه را حلقه گذاری کردند که نشان از رکورد دار بودن گیلان در این امر است.
این گزارش می افزاید، برای حلقه گذاری پرنده باید ابتدا آن را زنده گیری کرد که برای این کار در استان گیلان، از شیوه های صید سنتی استفاده شده است.
گفتنی است، تحویل دو عدد حلقه از پرندگان حلقه گذاری شده در خارج از کشور توسط گیلانیان در سال گذشته را می توان نشانه ای از افزایش حساسیت مردم نسبت به امور پرندگان دانست./ز