معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قزوين با اشاره به آغاز عمليات بيابان زدايي از سال 1374 گفت: تاكنون پنج هزار هكتار از عرصه هاي بياباني منطقه بويين زهرا با كاشت نهال هاي تاغ و آترپيلكس بيابان زدايي شده است.

،به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوين  مهندس 'حميد روزبه' در حاشيه برگزاري همايش روز بيابان زدايي در گفت وگو با خبرنگار ما افزود: اين ميزان از اراضي بياباني استان با استفاده از كاشت نهال هاي بياباني تثبيت شده و به مراتع توليد علوفه حداقل 500 كيلوگرم تبديل شده است .

وي اظهار داشت: موضوع مقابله با بيابان يكي از اولويت هاي مهم و داراي اهميت ويژه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري است.

روزبه خاطرنشان كرد: در حال حاضر در استان قزوين 29 هزار و 150 هكتار اراضي بياباني وجود دارد كه 23 هزار هكتار از آن در اراضي بياباني شهرستان بويين زهرا قرار دارد.

وي تخريب سرزمين در مناطق خشك، نيمه خشك و خشك نيمه مرطوب را ناشي از عوامل طبيعي و انساني و فعاليتهاي انساني دانست و خاطرنشان كرد: تغييرات اقليمي، عدم زهشكي مناسب آبهاي شور وارده به دشت قزوين، عدم پراكنش مناسب بارندگي در طول سال، باد شديد، تبخير و تعريق شديد، وجود سازندهاي زمين ساختاري و فرسايش پذير از جمله عوامل طبيعي بيابانزايي است.

وي با اشاره به عوامل انساني پديده بيابانزايي گفت: بهره برداري بي رويه، عدم رعايت تناسب اراضي و كاربري هاي كشاورزي و دامداري، تبديل اراضي مرتعي به ساير كاربريها، آتش سوزيها، بهره برداري بي رويه از سفره آبهاي زير زميني و آبياري اراضي كشاورزي با آبهاي شور را از جمله عوامل انساني پديده بيابانزايي عنوان كرد.

روزبه، بالا بودن ميزان تخريب و تصرف اراضي، متمايل نبودن بهره برداران و دامداران براي مشاركت، نبود تناسب بين دام و صدور پروانه، يايين بودن ميزان اعتبارات، بالا بودن ميزان تخريب و تصرف زمين ها و تخلفات مكرر و پايين بودن سواد بهره برداران و نبود پيمانكاران متخصص در اجراي طرح هاي بيابان زايي را از مسايل و مشكلات فراروي عرصه هاي بياباني بيان كرد.

معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قزوين، تخريب خاك به عنوان سرمايه ملي، خسارت به منابع طبيعي و زيستي، خسارت به منابع اقتصادي و مهاجرت از جمله خطرات و تهديدات اين عرصه است./س


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.