به
گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد،معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي خراسان
شمالي با بيان اينکه بيماري هایي چون اسهال، اسهال خوني، حصبه، وبا جزء
بيماري هاي عفوني روده اي به حساب مي آيند گفت : دليل اصلي انتقال آن ها به
انسان، استفاده از کودهاي حيواني براي رشد بهتر گياهان و ورود آلودگي سبزي
و ميوه کود زده شده با آب و مواد غذايي به بدن است.
نادر
نيک پرست با بیان اینکه قبل از مصرف هر گونه سبزي يا ميوه خام بايد مراحل
ضد عفوني و شستشو به درستي اعمال شوداظهار داشت: پاک سازي،انگل زدايي اسيد
معده به طور طبيعي با ميکروب هاي مواد غذايي مقابله و آن ها را از بين مي
برد.
وی
خاطر نشان کرد: ميزان اسيد معده در افرادي که از داروهاي ضد اسيد استفاده
مي کنند، سالمندان و کودان زير 5 سال، کم است و اين افراد بيشتر در معرض
بروز بيماري هاي عفوني روده اي منتقله از آب و غذا قرار دارند.
وي
مهم ترين علل شيوع عفونت هاي روده اي در فصل گرما علاوه بر سبزي و ميوه
آلوده استفاده ازمواد غذايي مانده، حرارت ندادن کافي غذاها، زرده تخم مرغ
نيمه پز و آب آلوده عنوان کرد و افزود: تداوم بيماري هاي روده اي و کاهش
ميزان مايعات بدن عوارض شديدي به دنبال داشته و در صورت ابتلا به اين بيماري ها بايد هر چه سريع تر به پزشک مراجعه کرد.
/س