استاندار آذربایجان شرقی تغییر نگرش به موضوع اشتغال در شرایط کنونی را یک ضرورت دانست و گفت: مهارت و حرفه‌آموزی پایه دست یافتن به فرصت‌های شغلی است و جوانان نیز باید در نگرش خود به موضوع اشتغال به این اصل توجه کنند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبريز، احمد علیرضابیگی امروز در جلسه رؤسای مراکز و آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای استان، با بیان این که از فرصت آموزش عالی برای ارتقای توانایی‌ها استفاده نشده افزود: کشور ما در اثر سیاست‌های آموزشی نابجا، شاهد خیل فارغ‌التحصیلانی است توان پاسخگویی به نیاز بازار کار را ندارند و در اثر این سیاست‌ها، مجموعه دیگری برای عمق بخشیدن به آموزش‌های دانشگاهی تشکیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون فرصت‌های زیادی در کشور ایجاد شده است که نیازمند مهارت و حرفه‌آموزی هستند و کسانی که فاقد این خصوصیات باشند امکان استفاده از فرصت‌ها را ندارند.

علیرضابیگی با بیان این که نیاز به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در موضوع صنعت و کشاورزی بیشتر احساس می‌شود گفت: در حوزه کشاورزی که محور فعالیت‌های دولت در سال جاری است با مشکل عدم مهارت مواجه هستیم و این موضوع باید بیش از پیش مورد توجه مراکز فنی و حرفه‌ای قرار گیرد.

 وی اظهار کرد: برای دستیابی به این رسالت بزرگ نباید همه مسئولیت‌ها را متوجه دولت بدانیم و استفاده از قابلیت‌های بخش خصوصی در این زمینه مورد تاکید است.

علیرضابیگی اضافه کرد: البته دولت نیز در زمینه‌هایی که بخش خصوصی امکان ورود ندارد حاضر خواهد شد و با اقداماتی از قبیل پرداخت یارانه و تسهیلات از بخش خصوصی حمایت خواهد کرد.

استاندار آذربایجان شرقی نگرش به آمایش سرزمین در توسعه مراکز فنی و حرفه‌ای را مورد تاکید قرار داد و افزود: استقرار مراکز و ارایه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در نقاط مختلف باید مبتنی بر شرایط جغرافیایی و فرصت‌های شغلی آن نقاط باشد تا افراد بومی مناطق بتوانند امکان استفاده از آموزش‌های ارایه شده را داشته باشند.

وی با اشاره به این که دانشجویان برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر ترجیح می‌دهند به جای دانشگاه از آموزش‌های مراکز فنی و حرفه‌ای استفاده کنند گفت: البته این کار اشکالی ندارد لکن این رسالت به عهده مراکز آموزش عالی است و قرار نیست مراکز فنی و حرفه‌ای در این خصوص هزینه کنند.

علیرضابیگی با اشاره به تعداد زیاد بانوانی که تحصیلات آنها در بازار کار خریدار ندارد گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای باید شرایط توانمندی زنان فارغ‌التحصیل را به نحوی که در عرصه اقتصادی نقش ایفا کنند فراهم کند چرا که ادامه این روند در همه شئونات زندگی آنان تبعاتی را به دنبال خواهد داشت.

وی با تاکید بر تعریف بسته جامع اقتصادی در کنار آموزش‌های مربوط به مشاغل خانگی افزود: دولت در قالب تسهیلات مشاغل خانگی و همچنین ایجاد مراکز عرصه محصولات این مشاغل توسط شهرداری‌ها به این موضوع توجه کرده است.

استاندار آذربایجان شرقی با انتقاد از بیگانگی مراکز فنی و حرفه‌ای با صنعت و دانشگاه تاکید کرد: برای استفاده بهتر و بیشتر از قابلیت‌ها، باید ارتباط جامع بین صنعت، دانشگاه و مراکز فنی و حرفه‌ای برقرار شود و مسئولان محلی در شهرستان‌ها هم نسبت به قابلیت‌های مراکز فنی و حرفه‌ای توجه بیشتری داشته باشند.

 وی همچنین ارایه بخشی از آموزش ضمن خدمت کارکنان دستگاه‌های اجرایی را از طریق مراکز فنی و حرفه‌ای بلامانع دانست.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای استان آذربایجان شرقی هم در این جلسه از فعالیت 33 مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی در استان خبر داد.

 محمدرضا سیابانی افزود: علاوه بر این در تمام شهرستان‌های استان مراکز آموزش روستایی فعال هستند و در 11 کارخانه و واحد تولیدی هم مرکز آموزشی دایر شده است.

وی ادامه داد: 75 درصد تعهد آموزش فنی و حرفه‌ای به عهده بخش خصوصی است و بر این اساس تاکنون 604 آموزشگاه آزاد در حوزه‌های صنعت، خدمات و کشاورزی در استان تاسیس شده است.

سیابانی همچنین از افتتاح مرکز شماره 3 خواهران تبریز با کارگاه‌های پیشرفته و مجهز و کارکرد منجر به اشتغال، در هفته دولت سال جاری خبر داد.

در این جلسه نماینده رؤسای مراکز فنی و حرفه‌ای و نماینده انجمن صنفی آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای و مسئول مرکز خواهران تبریز به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

استاندار آذربایجان شرقی پیش از این جلسه از چند مرکز و آموزشگاه فنی و حرفه ای در شهر تبریز بازدید کرد./س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.