به گزارش
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، بسیاری از ایرانیان در طول سال بارها به شمال کشور سفر می کنند اما دقت ما در شناخت این مناطق، باعث می شود تا هیچگاه بر کوله بار اطلاعات ما اضافه نشود، نمونه مهم آن جنگلهای شمال است که بازمانده ای مهم از دوره سوم زمینشناسی به شمار می رود و چیزی بالغ 200 میلیون سال قدمت دارد. در دوره سوم یا سنوزوئیک، پالئوژئوگرافی (جغرافیای دیرین) زمین به حالت فعلی خود نزدیک میشود.
جنگلهای ایران بر روی هم ۳٬۴۰۰٬۰۰۰ یا سه میلیون و چهار صد هزار هکتار جنگل در دامنههای شمالی کوههای البرز و استانهای ساحلی دریای خزر وجود دارد. مساحت جنگلهای دیگر که پراکنده درسایر نقاط کشور میباشند تا سه میلیون هکتار است. از این جنگلها تنها ۱، ۳ میلیون هکتار برای بهره برداری صنعتی قابل استفادهاست، بقیه جنگلها به سبب کمبود در نگاهداری درست و یا آسیبهای طبیعی مورد بهره برداری نیستند.
بر اساس یافته های زمین شناسان، جنگلها در دنیا دچار چهار دوره یخبندان شدهاند و در آخرین دوره یخبندان جهان اکثر جنگلها در اثر این حادثه نابود شدند، اما جنگلهای شمال توانست از بحث یخبندان و پیشروی آبها محفوظ بماند و امروز گونههای خاص و منحصربهفرد دنیا را در خود جای داده است.
امروزه بر اساس بررسی های کارشناسان، جنگلهای گلستان به عنوان ذخیرهگاه ژنتیک دنیا محسوب میشود و چون در مقابل چند اقلیم هوایی قرار دارند از مقاومت خوبی برخوردار هستند.
این بار اگر سری به این مناطق زدید سعی کنید در کنار زیبایی های طبیعی، دانش علمی خود را نیز اضافه کنیم.