به
گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک هنگامی که نفس می کشید هوا از حفره ای در
پشت بینی عبور می کند که حاوی میلیون ها گیرنده بویایی به نام سلول های
بویایی است.
مژک
های حساسی از سطح این سلول های گیرنده خارج شده اند که بوها را تشخیص می
دهند و اطلاعات را توسط تارهای عصبی به مغز منتقل می کنند.
مواد معطر در
لایه مخاطی که سلول های حسی قرار دارد حل می شوند و آن ها را به تولید پیام
تحریک می کنند.
اکثر
افراد قادر به تشخیص حدود ۴۰۰۰ نوع بوی مختلف هستند. اما افرادی مثل
سرآشپزها و سازندگان عطر که مبنای اصلی شغل آن ها بر توانایی بویایی شان
وابسته است، می توانند بیش تر از ۱۰۰۰۰ نوع بوی مختلف را شناسایی کنند.
/س