به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران مرتضی صفوی متخصص تغذيه افزود: پیاز به دلیل داشتن ویتامینهای گروه B آرامبخش است و به دلیل داشتن
ویتامین C اثر ضد التهابی دارد.
وی گفت: مصرف پیاز برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی بسیار مفید است و در افرادی كه احتمال بروز بیماریهای قلبی و عروقی زیاد است مثل سالمندان و میانسالان اگر نصف پیاز را در روز مصرف كنند، 20 تا 30درصد
كلسترول بد خون كاهش پیدا میكند و كلسترول خوب خون را افزایش میدهد.
این متخصص تغذیه افزود: پیاز به دلیل تركیبات گوگردی كه دارا است، میتواند از ایجاد سلولهایی كه با تغییر شكل خود موجب بروز
سرطان میشوند ، جلوگیری كند.
صفوی اضافه كرد: پیاز برای رشد مو مؤثر است. در درمان یبوست ،
میگرن ، چاقی ، پروستات ، بواسیر ، یرقان و ورم گلو ، پیاز میتواند مفید باشد.
وی گفت: پیاز دارای خاصیت ضدالتهابی است و میتواند علائم التهاب مثل درد، تورم، آرتروزها و دردهای نواحی مختلف را تسكین دهد.
این متخصص تغذیه افزود:
آلرژیها،
آسم و بیماریهای دستگاه تنفسی با مصرف پیاز كاهش پیدا میكند. سیر و پیاز هر 2آنزیمهایی كه التهاب ایجاد میكند، را مهار میكنند.
صفوی اضافه كرد: پیاز نیز مانند سیر خاصیت ضدعفونی دارد و قادر است از تجمع پلاكتها جلوگیری كند و در تجزیه فیبرین (لخته خون) دخالت كند./عط