به گزارش خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران، مهدي سنايي در صحن علني امروز(چهارشنبه 24 خرداد) و در جريان بررسي موضوع مذاكرات هستهيي ايران با حضور دبير شوراي عالي امنيت ملي و با قدرداني از اين شورا براي اتخاذ مواضع شان در مذاكرات با تاكيد بر حق هسته يي ايران گفت: امروز فعاليتهاي هستهيي براي كشورمان موضوعي ملي است موضوعي كه به تمام ملت تعلق دارد و بايد به دقت آن را پيگيري كرد چون اين موضوع به بخشي از غيرت ملي مردم تبديل شده است.
وی در ادامه با تاكيد بر اينكه روش فشار در مذاكرات روشي پاسخگو نيست، گفت: انتظار ميرود در دور سوم مذاكرات، مسكو نقش قابل توجهي ايفا كرده و مذاكرات پيش رو تحت تاثير گفتمان كشورهاي شرقي يعني چين و روسيه باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به مقاله منتشر شده در يكي از روزنامههاي كانادايي گفت: در اين مقاله ضمن تاكيد بر حق ايران در داشتن دانش هستهاي به اين موضوع اشاره شده است كه اگر به دور از فضاي رسانهاي و ايران هراسي غرب به موضوع هستهيي ايران پرداخته شود به اين امر ميتوان دست پيدا كرد كه پرونده هستهاي ايران موضوعي تحقيقاتي و علمي است و نبايد دستيابي به آن را از هيچ ملتي دريغ كرد.
نماينده مردم نهاوند در مجلس در ادامه تاكيد كرد كه مردم و مجلس از فعاليتهاي هستهاي صلحآميز كشور حمايت قاطع دارند و از تيم مذاكره كننده پشتيباني ميكنند.
سنايي خاطرنشان کرد: داشتن اعتماد يكطرفه بزرگترين اشتباه در روند مذاكرات است كه نتيجهاي جز كندي مذاكرات به دنبال نخواهد داشت، طرفهاي مذاكره كننده با ايران انتظار دارند كه ايران غيرنظامي نبودن فعاليتهاي هستهاياش را اثبات كند و براي آنها اعتماد ايجاد كند در حالي كه اين اعتماد يكطرفه تعريف شده و آنها در اين عرصه هيچ قدمي بر نميدارند.
وي افزود: در
حالي كه طرفهاي مذاكره كننده با ايران از ما ميخواهند كه اثبات كنيم فعاليتهاي
هستهيي ما غيرنظامي است، هيچ كدام از قطعنامهها و اصلاحيههاي آژانس گواهي بر
نظامي بودن فعاليتهاي هستهيي ايران ندارد.
اين عضوكميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، با اشاره به دور سوم مذاكرات ايران با گروه 1+5 در مسكو گفت: با توجه به شرايط نوين بين المللي در رويكردهاي روسيه و سوءظني كه آمريكا به اهداف اين كشور دارد انتظار ميرود كه مسكو نقش قابل توجهي در مذاكرات پيش رو ايفا كند و اين مذاكرات تحت تاثير كشورهايي همچون روسيه و چين قرار گيرد.
سنايي در ادامه با بيان اينكه ديپلماسي كشور و سياست خارجي بايد حمايت كننده از مذاكرات باشد گفت: در اين راستا دستگاه سياست خارجي بايد تلاش كند تا با ساير كشورها در سطح بين المللي و منطقه روابط خوبي داشته باشد تا آنها نيز در پيشرفت در پرونده هستهاي ايران از سوي مذاكره كننده به كشور كمك كنند.
وي در پايان تصریح کرد: امیدوارم شوراي امنيت ملي با بهرهگيري از ظرفيت كارشناسان بتواند در مسير پيشرو با تمام قدرت پيش رفته و با كمترين هزينه از حقوق ملت ايران دفاع كند./ب2