کارشناس سياسي لبناني گفت: غربي ها توانايي حمله نظامي به سوريه را ندارند.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، ناصر قنديل در گفتگوي زنده با شبکه تلويزيوني بي بي سي عربي از بيروت درباره احتمال تکرار سناريوي يمن براي حل و فصل بحران سوريه گفت: اين سناريوي قابل طرح نيست،طرف هايي که توانستند سناريوي يمن را انجام دهند بر اين کشور تاثيرگذار بودند که مي توان به اعمال نفوذ مالي عربستان سعودي بر علي عبدالله صالح ديکتاتور سابق و ارتش اين کشور اشاره کرد.

وي در ادامه گفت: روسيه تاثيري بر ارتش سوريه ندارد و حمايت کننده مالي سوريه نيست. روسيه تنها در جامعه بين المللي از سوريه حمايت مي کند که اين حمايت ها تاثيراتي بر تصميم گيري هاي دمشق دارد. اقدام روسيه در استفاده از حق وتو براي سوريه به اين دليل بود که مي داند بشار اسد رئيس  جمهور سوريه از محبوبيت گسترده ميان ارتش و ملت اين کشور برخوردار است.

وي در ادامه تصريح کرد: قدرت هاي غربي در ابتدا شرط سرنگوني بشار اسد را براي حل و فصل بحران سوريه مطرح کردند، ولي شاهد وقوع مرحله جديدي هستيم. در حال حاضر شاهد همسويي مواضع سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه با هيلاري کلينتون همتاي آمريکايي وي هستيم. کلينتون گفت که کناره گيري اسد از قدرت شرط اصلي براي ورود به روند سياسي سوريه نيست بلکه پايان اين روند است.

ناصر قنديل در ادامه با اشاره به فعاليت گسترده سلفي ها و وهابي عليه مسيحيان سوريه به هشدارهاي پاپ و رهبران مسيحيان منطقه درباره اين اقدامات به حمايت گسترده اقشار مختلف سوريه از نظام سياسي اين کشور اشاره و درباره توانايي قدرت هاي غربي در حمله نظامي به سوريه تصريح کرد: در صورتي که قدرت هاي غربي قادر بودند پس از درخواست اتحاديه عرب از شوراي امنيت براي تصويب قطعنامه اي عليه سوريه دست به اين اقدام نظامي مي زدند و سناريوي ليبي را تکرار مي کردند ولي نتوانستند.

وي تاکيد کرد: به رغم اين که کشورهاي غربي و عربي فشارهاي زياد سياسي و ديپلماتيک بر ديپلمات هاي سوريه وارد و برخي از اين ديپلمات ها را از اين کشورها اخراج کردند ولي دستگاه ديپلماسي سوريه قوي و يکپارچه است و از نظام سياسي خود دفاع مي کند و سناريوي استعفاي ديپلمات هاي رژيم قذافي براي نظام اسد تکرار نشده است. هيچ يک از سفارتخانه هاي دولت سوريه در اختيار مخالفان نظام اين کشور قرار نگرفته است. بنابراين اوضاع سوريه با ليبي بسيار متفاوت است و لئون پانتا وزير دفاع آمريکا درباره پيامدهاي حمله نظامي به سوريه هشدار داده است. به نظر مي رسد آمريکايي ها منتظر انتخابات رياست جمهوري سوريه در سال 2014 هستند و در اين زمان آمريکا از بحران سوريه خارج خواهد شد. اين سياست آمريکا بر اساس پيشنهادي روسي براي نظارت بين المللي بر انتخابات رياست جمهوري سوريه است.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار