غلامحسين طاهري در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران با بيان اينكه خريد گندم مازاد بر مصرف از كشاورزان از دغدغه توليدكنندگان طي ماه هاي اخير است، گفت: قرار شده اين گندم مازاد با نرخ هر كيلو 425 تومان از كشاورزان خريداري شود كه البته با توجه به هزينه هاي حمل و نقل به صرفه نيست.
وي با اشاره به اينكه بخشي از كشت گندمكاران به صورت ديم و بخشي به صورت آبي است افزود: كشت آبي به دليل پرداخت هزينه آب بها و سوخت، نسبت به كشت ديمي هزينه بيشتري را دارد كه با اين روش در سال هاي آينده خطر كاهش سطح زير كشت گندم را شاهد هستيم.
اين كارشناس افزود: در مقطعي توانستيم در زمينه توليد گندم به خودكفايي برسيم اما به دليل نياز به گندم و البته به صرفه تر بودن خريد گندم از ساير كشورها نسبت به خريد از كشاورزان به سمت واردات گندم روي آورده ايم.
طاهري تصريح كرد: با توجه به افزايش نرخ نان، كشاورز توقع فروش گندم خود با قيمت بالاتر را دارد.
وي ادامه داد: سن گندم در برخي نقاط، كشاورزان را نگران كرده است چنانچه در منطقه گنبد و استان گلستان استفاده از نوعي سم براي مبارزه با سن گندم آسيب هايي را به خوشه هاي گندم وارد كرده است.
اين كارشناس اظهار داشت: چنانچه دولت طرح يكپارچه سازي اراضي را در زمينه كشت گندم به طور جدي پياده سازي كند، مي تواند كمك هاي قابل توجهي به كشاورزان ارائه دهد.
طاهري افزود: چنانچه بتوانيم شركت هاي تعاوني را فعال كنيم نقش دلالان كمرنگ تر مي شود و كشاورزان مجبور نمي شوند براي امرار معاش محصولات خود را به جاي فروش به دولت به دلالان بفروشند و در نتيجه سود اصلي نصيب واسطه ها نمي شود./ک