دکتر حسن لو مجری طرح تولید انبوه گیاه دارویی قره قاط به روش کشت بافت در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: قره قاط یا سیاه گیله درخچه ای متعلق به خانواده Ericaceae است میوه و برگ بخش دارویی گیاه را تشکیل می دهد که دارای خاصیت
آنتی اکسیدانی است و از دیر باز به دلیل اثرات کاهش
ديابت، فشار خون، درمان اختلالات بینایی در طب سنتی ایران مورد استفاده قرار می گرفته است.
وی گفت: بررسی عصاره های متانولی مناطق مختلف نشان داد که بیشترین مقدار ترکیبات فنلی و آنتوسیانینی مربوط به میوه های قره قاط منطقه کلاردشت و اسالم بوده است.
مجری این طرح تصریح کرد: همچنین میوه منطقه کلاردشت از فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری در مقایسه با سایر مناطق برخوردار هستند ولی فعالیت آنتی اکسیدانی منطقه ماسوله از همه مناطق کمتر بوده .
حسن لو خاطر نشان کرد: با توجه به خواص درمانی و غذایی این گیاه با احداث باغ های قره قاط می توان به تولید این محصول با ارزش غذایی و دارویی دست یافت./عط