رییس آزمایشگاه مرجع کشوری آریو ویروس ها و تب خونریزی دهنده ویروسی انستیتو پاستور ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران گفت : این بیماری مشترک میان انسان و دام است و 50 تا 80 درصد منجر به مرگ می شود .
چینی کار ، کنه را مهمترین حامل ویروس cchf دانست و افزود : این ویروس از راه خون و ترشحات دام های ناقل این بیماری به انسان سرایت می کند .
وی خاطر نشان کرد افراد که با ذبح دام سروکار دارند باید از امکانات حفاظتی مانند ماسک / دستکش و عینک استفاده کنند .
وی گوشت های تازه که بلافاصله قطعه قطعه شده و مصرف می شوند را بسیار خطرناک دانست و گفت : این گوشت ها باید 12 ساعت در حرات 4 درجه سانتی گراد نگهداری شود تا ویروس تب کریمه کنگو در لاشه های گوشت دام از بین رود .
وی با بیان اینکه بیشتر مبتلایان به تب کریمه کنگو مرد و در سنین 20 تا 40 سال هستند افزود : دامداران / کشاورزان و پزشکان در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند که باید رعایت نکایت بهداشتی را جدی بگیرند ./س