![هشدار درباره مصرف برخی شویندهها](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/27/20350136_415.jpeg)
وی ادامه داد: بدیهی است که اگر هزینه و زمان تشریفات گمرکی کاهش پیدا کند، تحولی در تسهیل امور تولید کننده و رفاه مصرف کننده ایجاد خواهد شد.
معمارنژاد افزود: براین اساس گمرک به عنوان یکی از محورهای طرح تحول اقتصادی قرار گرفته و قانون گمرکی سال قبل در همین راستا به تصویب رسید.
وی در همین راستا به برنامهای امسال گمرک اشاره کرد و گفت: طبق برنامه پنجم باید 30 درصد و واحدهای گمرکی کاهش پیدا کند و 50 واحد گمرکی کشور کاهش یابد.
رئیس کل گمرک توسعه بی رویه گمرکات کشور را ناشی از اعمال فشار برخی نمایندگان محلی و سایرین عنوان کرد و افزود: بعضا در کشور گمرکی داریم که در ماه یک اظهار نامه بیشتر تحویل آن نمیشود ولی 30 کارمند در استخدام آن هستند.
معمارنژاد تصریح کرد: هم اکنون 40 درصد تجارت کشور از یک گمرگ، 60 درصد از 4 گمرک، 85 درصد از 10 گمرک و 98 درصد از 30 گمرک انجام میشود، حال آنکه ما در کشور 142 گمرک داریم و این یعنی 110 گمرک دیگر فقط تشریفاتی 2 درصد حجم تجارت را انجام میدهند.
وی گفت: اگر تعداد گمرکات کشور متناسبسازی شود میتوان آنها را تجهیز کرد اما این کار برای 142 گمرک توجیه ندارد.
معمارنژاد اضافه کرد:بر این اساس اجرای طرح آمایش سرزمینی گمرک را شروع کردهایم و براساس شاخصهای اقتصادی، سیاسی اجتماعی و حتی امینتی بررسی کردهایم کجا باید گمرک داشته باشیم و کجا نباید داشته باشیم.
معمارنژاد حرکت به سمت گمرک نوین را دومین گام اجرای طرح تحول نظام گمرکی ذکر و تاکید کرد: گمرک نوین را نباید با گمرک الکترونیک اشتباه گرفت، بلکه گمرک الکترونیک بخشی از گمرک نوین است.
وی گمرک نوین را تحول در نظام مدیریتی، ساختار و نیروی انسانی، فرآیندها و فنآوری نوین ذکر کرد و افزود: در گمرک مدرن دیگر کل محمولهها بازرسی نمیشوند، بلکه محمولههای خارجی مورد بازرسی قرار گرفته و به صاحبان کالا اعتماد میشود.
وی ادامه داد: در عین حال برای خود تا سه سال حق بازرسی پس از ترخیص قائل میشوند.
وی در این نشست همچنین به برخی از انتقادات درباره توقف برخی کالاها در گمرک پرداخت و گفت: در روند تشریفات گمرکی سازمانهای مختلفی دخیلند و گاهی دریافت مجوز از این سازمانها دو ماه به طول میانجامد،بنابراین این روند نباید به حساب طولانی شدن تشریفات گمرکی گذاشته شود.
وی همچنین از تهیه بسته سیاستی پیشگیری از قاچاق و تخلفات گمرکی خبر داد و گفت: تنها راه مبارزه با فساد اداری و رشوه سیستمی کردن فرآیندها و جلوگیری از ارتباط مستقیم موردی و ممیز است./س