عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: امام خميني(ره) نكاتي درباره تربيت انسان دارند كه جهان امروز محتاج آن است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، محمدصادق کوشکی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در جلسه نخست سلسله همایش های بازخوانی اصول و آرمان های انقلاب اسلامی در فرهنگ سرای انقلاب اسلامی مشهد با عنوان تاملي در انديشه هاي تربيتي امام روح الله، افزود: از نظر امام(ره) تربتيت بايد قرآني باشد، اين نظر نشان مي دهد كه تربيت بايد بر اساس انديشه ها و رهنمودهاي الهي و آسماني باشد

وی گفت: امام(ره) به عنوان عالم دين و موسس نظام سياسي ديني در دوره اي كه بسياري از قدرت هاي جهان در پي حذف دين از صحنه تمامي مناسبت هاي جهاني بودند، مطرح هستند و هنر ايشان، بازگويي دين خدا و مسائل مرتبط با آن به زبان امروزي است.

وي ادامه داد: امام(ره) معتقدند اگر انسان بايد تربيت شود، بايد فراتر از آموزه هاي زميني و انساني و با آموزه ها و دستورات الهي تربيت شود.
كوشكي با بيان اينكه از نظر امام خميني(ره)، فلسفه خلقت، تربيت است، خاطرنشان كرد: از نظر قرآني انسان ها خام مي آيند و در دنيا كامل شده و باز به سوی خدا باز مي گردند، در اين جهان به تكامل و پختگي رسيده و به سوي خالق بازمي گردند.
وي اضافه كرد: نكته مهم اين است كه از نظر تربيت قرآني، انسان ها خود بايد روش تربيتي خود را انتخاب كنند و هيچ اجباري در تربيت به شيوه اي خاص وجود ندارد، الته باز هم در قرآن تاكيد شده كه برترين روش تربيت انسان، تربيت الهي و ديني است.
عضو هيات علمي دانشكده علوم سياسي دانشگاه تهران با اشاره به تربيت قرآني پيامبر(ص)، توضيح داد: روش پيامبر(ص) در صدر اسلام، روش تربيتي قرآني است، اين همان روشي است كه باعث شد، اعراب جاهلي به عنوان صحابه پيامبر(ص) و بزرگترين انسان هاي تاريخ در آيند.
وي افزود: خروجی تربيت قرآنی پيامبر(ص) اين بود كه اعراب جاهلی كه زمانی به غارتگری افتخار می كردند و غارتگری های خود را در اشعار بلند سروده و بر ديوار كعبه مي آويختند، پس از حدود 10 سال با تربیت پیامبر (ص) به انسان هايی بزرگ و شهدای بدر و احد تبديل شدند.
كوشكی با تاكيد بر اينكه اعمال تربيت قرآنی، مربی باتجربه و مسلط می طلبد، بيان كرد: اگر مربی بتواند به درستی تربيت قرآنی را بر مردم اعمال كند، اين روش تربيتی جواب خواهد داد، امام خمينی(ره) دقيقا همان مربی مسلط بودند كه توانستند از مردمي عادی، شهدای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس را تقديم جامعه كنند.
وی با بيان اين كه از نظر امام(ره) تربيت بايد در دو وجه فردي و اجتماعي بر انسان ها اعمال شود، عنوان كرد: از نظر امام خمينی(ره) انسان در صورتی اشرف مخلوقات می شود كه تربيت فردی و اجتماعی او با هم اعمال شود، يعنی مردم هم در رفتارهای فردی خود قرآنی و الهی عمل كنند و هم در برخورد با ديگران مانند خانواده و اجتماع، بر اساس دستورات اسلام و قرآن رفتار نمايند.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران بيان كرد: از نظر تربيت قرآني انسان بايد از نظر اجتماعي عدالت خواه و ظلم ستيز بوده و همين انسان در رفتارها فردي و با نزديكان و خانواده خود، رئوف و رحيم باشد/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.