به گزارش
سرويس علمي، پزشكي
باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر محمد صادق علیمردانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: با استقرار پزشک خانواده، برنامه عدالت در سلامت محقق می شود و دسترسی مردم به خدمات تخصصی و فوق تخصص در نظام ارجاع تسهیل می یابد.
دکتر محمد صادق علیمردانی افزود: هر یک از افراد تحت پوشش یکی از بیمه های پایه ( خدمات درمانی، نیروهای مسلح و تأمین اجتماعی) در صورت ثبت نام در این برنامه می توانند از میان پزشکانی که در نزدیکی محل سکونت آنها مستقر هستند و توسط ستاد اجرایی دانشگاه و شهرستان ها معرفی می شوند، یک پزشک را به عنوان پزشک خانواده خود انتخاب کنند که از آن پس پزشک منتخب موظف است، خدمات سلامت را در محدوده بسته ی خدمات تعریف شده، بدون تبعیض سنی و جنسی، ویژگی های اقتصادی، اجتماعی و ریسک بیماری در اختیار افراد تحت پوشش خود قرار دهد.
وی اظهار داشت: ویزیت بیماران، تزریقات و خدمات دارویی مورد قبول سازمانهای بیمه گر، در خدمات سطح اول که نیاز به ارجاع ندارند، رایگان بوده و در صورت ارجاع به پزشک متخصص، 10درصد هزینه های درمان توسط مردم و 90 درصد باقیمانده توسط سازمانهای بیمه گر پرداخت می شود که این امر در کاهش هزینه های درمانی تاثیر فراوانی خواهد داشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه در صورت عدم رضایت فرد از پزشک خانواده خود می تواند تا دو بار پزشک خود را تغییر دهد، افزود: ظرفیت پذیرش و ثبت نام جهت هر پزشک خانواده تا سقف 2500 نفر می باشد.
دکتر علیمردانی در پایان با اشاره به آمادگی دانشگاه علوم پزشکی گناباد و ستاد اجرایی شهرستان ها ی گناباد و بجستان برای اجرای این برنامه، از ثبت نام افراد واجدالشرایط در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: متقاضیانی که تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند می توانند با مراجعه به اداره بیمه خدمات درمانی، از پوشش بیمه ایرانیان برخوردار شوند، ضمن آنکه مساعدت لازم از سوی بیمه خدمات درمانی و کمیته امداد برای افرادی که تمکن مالی کافی ندارند، انجام خواهد شد.
دکتر علیمردانی خاطر نشان کرد: واحد مدیریت شبکه معاونت بهداشتی در شهرستان گناباد و واحد توسعه شبکه بهداشت و درمان در شهرستان بجستان آماده ارائه اطلاعات تکمیلی در خصوص برنامه پزشک خانواده هستند./ح