استاد دانشگاه‌های اردبیل گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه و نمک‌های برجای مانده از این دریاچه آثار زیانباری را در سلامت هوا و کیفیت آن دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبيل  علیرضا حضرتی امروز در همایش محیط زیست و مدیریت شهری افزود: متولیان و مسئولان و همچنین نمایندگان استان‌های آذری‌نشین باید پیگیر موضوع احیای دریاچه ارومیه باشند چرا که خشک شدن این دریاچه جدی‌ترین آسیب زیست محیطی را در آینده به دنبال دارد.

وی موضوع ریز‌گردها را به عنوان معضل اساسی کشور و استان اردبیل حاوی کلیه مواد جامد، مایع و حتی گاز معلق در هوا اعلام کرد و گفت:‌ از شش آلاینده رایج در بحث آلودگی هوا ذرات معلق یکی از جدی‌ترین آسیب‌های عصر معاصر است که منبع تولید آن گاه طبیعی و گاهی نیز مصنوعی است.

حضرتی با اشاره به منابع طبیعی تولید ذرات معلق در هوا افزود: نمک‌های دریایی، ذرات حاصل از فعالیت‌های آتشفشانی، آتش‌سوزی جنگل‌ها، تبدیل آلاینده‌های گازی به ذرات جامد و مهم‌تر از همه فرسایش خاک و ذرات حاصل از وزش باد از مهم‌ترین علل تولید ذرات معلق در هوا از طریق منابع طبیعی است.

استاد دانشگاه‌های اردبیل همچنین گفت: کشورهای افریقای شمالی، پاکستان، افغانستان، عراق و خود ایران منشا تولید ریز‌گردها و ذرات معلق در هواست که در اندازه 10 تا 200 میکرون برای انسان خطر‌آفرین شده‌اند./س 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.