نائب رییس نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: مشهد به عنوان کلان شهر مذهبی کشور باید جایگاه خود در معماری ایرانی – اسلامی را پیدا کند و تبدیل به یک الگو برای دیگر شهرهای مذهبی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد پورحسین در دهمین نشست و نخستین همایش ملی شهرسازی ایرانی اسلامی با عنوان جایگاه عناصر دینی در توسعه شهری این همایش را نخستین همایش پس از انقلاب در نوع خود دانست و ادامه داد: خراسان رضوی با داشتن 18 هزار نفر مهندس در هفت رشته همچون عمران، معماری، ترافیک و نقشهبرداری دومین جمعیت مهندسی کشور پی از تهران را دارا است.
پورحسین با اشاره به اجلاس وزرای کشورهای اسلامی که مشهد را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام برای سال 2017 انتخاب کرده اند تصریح کرد: هستی شناسی، معرفت شناسی و روش شناسی سه اصل ضروری است که باید در شهرسازی های نوین به آن توجه ویژه شود. وی با اشاره به سخنان رهبر در خصوص ترسیم سیاست های کلی نظام که بر هویت ایرانی- اسلامی در شهرسازی تأکید کردند، افزود: یکی دیگر از تأکیدات مقام معظم رهبری بر رعایت هویت معنوی و تاریخی شهرها به خصوص مشهد و قم بوده است.
رییس نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: قانون نظام مهندسی در سال 1374 به تصویب رسید که این قانون 10 خط مشی و هدف را تعریف کرده که در این بین 6 بحث آن به معماری ایرانی- اسلامی اختصاص دارد.
پورحسین در خصوص همکاری بیشتر با دانشگاه ها به منظور انجام پروژه های تحقیقاتی اظهار کرد: تا کنون با دو دانشگاه امام رضا(ع) و دانشگاه پیام نور این تفاهم نامه به امضا رسیده و به زودی نیز این تفاهم همکاری با دانشگاه فردوسی مشهد نیز به امضا خواهد رسید.
وی ایجاد رشته های معماری ایرانی – اسلامی در مقطع ارشد و دکترا را خواستار شد و تصریح کرد: در زمینه معماری ایرانی – اسلامی به نقطه نظر مشترکی تا کنون دست نیافته ایم و بیشتر الگوهای دانشگاهی از غرب است که با راهاندازی این رشته در مقاطع گفته شده می تواند راه گشا و کارساز باشد.
پور حسین در دیگر سخنان خود خواستار الزام آور شدن مقررات ملی ساختمان شد و اضافه کرد: اگر نتایج این همایش ها عملی تر شود می توان به دستاوردهای مفیدی در این زمینه دست یافت./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.