دکتر سیده سهیلا عارفی، متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباوری از انگلستان در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: مقدار پایین هموگلوبین موجب کم خونی و کمبود آهن می شود که این عارضه در دوران بارداری شایع است.
وی تصریح کرد: علایم کم خونی عبارت از خستگی، رنگ پریدگی پوست، ضعف و سردرد است.
عارفی خاطر نشان کرد: برای پیشگیری از کم خونی باید از منابعی همچون گوشت قرمز، لوبیا قرمز، عدس، اسفناج، نان سبوس دار، غلات ماهی های روغنی و زنجبیل در رژیم غذایی روزانه استفاده کرد.
این متخصص متذکر شد: اگر آزمایش های خون، کم خونی را تایید کردند، مکمل های آهن تجویز می شود.
وی افزود: یکی از شایع ترین اثرات جانبی مصرف مکمل های آهن، یبوست است و در صورتی که دچار این مشکل شدید، حتما آن را با پزشک خود در میان بگذارید زیرا امکان تغییر نوع مکمل وجود دارد./ح