رئیس جمهور در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فونیکس چین گفت: روند تحولات و تغییرات عرصه بین المللی به سوی استقرار نظمی عادلانه و بسیار امیدوارکننده است.


به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری احمدی نژاد افزود: اشکالات نظم جهانی موجود باید بر همگان عیان شود تا ملت ها دست به کار تغییر وضع موجود شوند .

وی درپاسخ به سؤالی درباره ارزیابی اش از وضع منطقه و جهان گفت: ممکن است در مسیر تحولات در کوتاه مدت مشکلاتی پیش آید اما آنچه باید به آن توجه کنیم این است که ملت ها در کوتاه مدت زندگی نمی کنند و همچون رودخانه ای هستند که از صدها سال قبل جاری بوده وهمچنان جریان دارند؛ حوادث و رخدادهای پیش رو کوتاه مدت است اما تغییراتی وسیع به نفع عدالت و ملت ها در راه است .

رئیس جمهور ، مسیر نهایی تغییرات و تحولات عرصه بین المللی به نفع عدالت و به سود ملت ها را امری محتوم خواند که با کنار هم قراردادن تحولات جاری جهان ، تصویری کامل از آن به نمایش گذاشته خواهد شد .

احمدی نژاد گفت: ممکن است موانعی وجود داشته باشد اما وقتی به مسیر نگاه می کنیم شیرینی این اتفاقات به کام خواهد نشست.

رئیس جمهور جامعه بشری را در مسیر نیل به سوی فتح قله ها توصیف کرد و افزود: شاهد این ادعا این است که امروز ما از ملیت های مختلف ، یکدیگر را درک می کنیم ، عدالت به مطالبه ای جهانی تبدیل شده است و همگان خواهان تغییرات اساسی درنظم جهانی هستند.

خبرنگار شبکه تلویزیونی فونیکس چین درباره اوضاع کنونی در مقایسه با زمان مصاحبه قبلی خود با آقای احمدی نژاد در پنج سال پیش پرسید.

احمدی نژاد پاسخ داد: هر ملتی مثل رودخانه ای جاری است که اگر در هر لحظه به هر نقطه آن نگاه کنید آبی که در آن نقطه جاری است ، همان آبی نیست که لحظه قبل در آن جاری بود اما رودخانه همان رودخانه است و نقش افراد در دل ملت نیز مانند همان قطرات آب در رودخانه است که می آیند و می روند اما ملت باقی است .

وی افزود: ملت ایران به سرعت در حال طی کردن مسیر پیشرفت است و امروز این ملت با 20 سال قبل و حتی با پنج سال پیش قابل مقایسه نیست اگر چه ممکن است تغییرات و تحولات شرایط منطقه ای و جهانی در کوتاه مدت به نفع ملت ایران رقم نخورد اما تحولات در بلند مدت یقیناً به صورت کامل به نفع ملت ایران است و شکی ندارم که هم ملت ایران و هم ملت چین از سختی ها عبور کرده اند و آینده ای به مراتب بهتر از امروز پیش رو دارند .

رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه قله ای که به آن اشاره کردید در مدیریت شما کجا و چگونه تعریف می شود؟ گفت: تلاش های ما برای پیشرفت صرفاً در جغرافیای ایران محدود نمی شود و همه جامعه بشری را مد نظر دارد زیرا اگرچه هر ملتی باید حداکثر تلاش خود را برای پیشرفت به کار گیرد اما این تلاش ها زمانی به نتیجه کامل و مطلوب می رسند که در دل نظامی عادلانه مستقر در کل جهان صورت گیرند .

احمدی نژاد با تاکید بر اینکه تلاش برای پیشرفت ملت باید با تلاش برای اصلاح نظام بین الملل همراه باشد، افزود: ملت ها در چارچوب نظام بین الملل زندگی می کنند به عنوان مثال امروز به رغم همه تلاش های ملت چین برای پیشرفت و سازندگی ، اقدامات آنان با فشارها و محدودیت هایی از نظام بین الملل مواجه است که در مسیر رشد این کشور مانع تراشی می کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه نظام حاکم بر جهان ناعادلانه و مانع پیشرفت و دستیابی ملت ها به حقوق حقه خود است، تصریح کرد: پیشرفت زمانی محقق خواهد شد که ملت ها برای پیشرفت خود و اصلاح نظام بین الملل ،همزمان تلاش کنند و هر دوی این مجموعه تلاش ها را یک ماموریت بدانند و این راه روشنی است که باید همه ملت ها ادامه دهند تا به کشوری پیشرفته و نظمی عادلانه در جهان دست یابند.

احمدی نژاد درپاسخ به سؤالی درباره موضوع هسته ای کشورمان و اینکه سخت ترین و پیچیده ترین مساله این پرونده از نظر ایران چیست؟ گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در این باره کاملا روشن است؛ همه فعالیت های هسته ای ایران زیر نظر آژانس بوده است و هراتفاقی در این عرصه به وسیله دوربین های آژانس ضبط و ثبت می شود ؛ مشکل اصلی در برخورد سیاسی قدرت های حاکم بر مراکز قدرت در جهان با ایران است.

رئیس جمهور با طرح این سؤال که آیا مشکل کشورهای غربی در موضوع هسته ای ایران ساخت بمب اتم است؟ افزود: اگر واقعاً مشکل این است که کشورهای غربی به اعتراف خود هزاران بمب اتم در اختیار دارند که می تواند بارها کره زمین را به طور کامل متلاشی کند و رژیم صهیونیستی نیز به اعتراف خود250 بمب هسته ای دارد.
وی تصریح کرد: نگرانی آنها از توانایی ایران برای غنی سازی اورانیوم به میزان20 درصد نیست زیرا امروز کسانی با سابقه استفاده از بمب اتمی بیشترین تعداد از این نوع تسلیحات را در اختیار دارند.

احمدی نژاد گفت: مخالفت غربی ها با بهره گیری ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای ، سیاسی و برآمده از مخالفت آنها با استقلال و پیشرفت ملت های مستقل است وگر نه خود این کشورها پیش ازپیروزی انقلاب اسلامی ، زمانی که دیکتاتوری وابسته به آنان در ایران حاکم بود و با وی رابطه بسیار خوبی داشتند ، شش قرارداد اتمی با او امضا کرده و نیروگاه و مواد هسته ای در اختیار او قرارداده بودند .

وی افزود: زمانی که ملت ایران آن فرد را از حکومت کنار زد و از روزی که این ملت آزاد شد و اراده کرد مستقل زندگی کند ، مخالفت های مستکبران با این مردم آغاز شد و از آن زمان با هر اقدامی که نشانه پیشرفت ملت ایران باشد ، مخالفت می کنند و فرقی نمی کند این اقدام فرستادن ماهواره مخابراتی به فضا یا پیشرفت در عرصه های نانو یا زیست فناوری باشد .

احمدی نژاد تصریح کرد: مساله اصلی این است که آنان می خواهند ایران و همه ملت های مستقل را عقب مانده نگه دارند تا این ملت ها نیازمند و وابسته به مستکبران باقی بمانند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مستکبران هیچ گاه علت اصلی مخالفت خود را با پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در عرصه انرژی هسته ای آشکار نخواهند کرد ، افزود: ایران به روند گفتگوها و مذاکرات و تلاش برای اثبات حقوق هسته ای خود ادامه می دهد و با طرح پیشنهادهای سازنده، برای اثبات حقوق هسته ای خود تلاش می کند.


 احمدی نژاد در پاسخ به این سؤال که سران جمهوری اسلامی ایران بر این نکته تاکید دارند که دین اسلام اجازه ساخت سلاح هسته ای را به این کشور نمی دهد، اما غربی ها این استدلال را نمی پذیرند ، آیا به آنها حق می دهید؟ گفت : کسانی که 400 سال استعمارگری و برده داری را در کارنامه خود دارند، دو جنگ جهانی به راه انداخته اند و امروز هر جا جنگی جریان دارد حضور دارند و فقر گسترده و فراگیر در بسیاری مناطق جهان حاصل عملکرد آنهاست، آیا حقی برای اظهار نظر در مورد حق و حقوق دیگران و مداخله در امور آنان دارند؟

رئیس جمهور با بیان اینکه سلطه طلبان بین المللی به دنبال احیای دوره استعمار اما به شکل مدرن و با نقابی جدید هستند، افزود: ‌مستکبران در مسیر تحقق این هدف پیشرفت ملت هایی مثل ایران و چین را مانعی بر سر راه خود می دانند از همین رو حتی اگر موضوع هسته ای ایران بهانه قرار نگیرد ، بهانه دیگری می یابند .

وی ادامه داد: شاهد آن نیز این است که وقتی مستکبران در سال های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی صدام را وادار به حمله به ایران کردند به هیچ وجه پرونده و فعالیت های هسته ای ایران موضوعیت نداشت اما آنان به صورت همه جانبه از تهاجم نظامی خسارت بار رژیم بعث صدام به ایران حمایت کردند و این دلیلی جز مخالفت با اراده ملت ها برای مستقل زندگی کردن ندارد .

احمدی نژاد تاکید کرد: البته این دشمنی ها برای ملت ایران مهم نیستند زیرا ناشی از مخالفت نظام جمهوری اسلامی با نظم حاکم بر جهان است که در آن هر کسی به اعتبار وصل بودن به قدرت های استکباری به خود حق می دهد دیگران را تهدید کند، تحت فشار قراردهد یا به او حمله کند .

رئیس جمهور گفت: ملت ایران با نظم ناعادلانه حاکم بر جهان که صرفاً به نفع آمریکا و دوستان اوست مخالف است و آن را عامل همه بدبختی های جامعه بشری می داند .
وی افزود: این نظم باید با اتکا به اندیشه ، فرهنگ و اراده ملت ها تغییر کند و نیت ما از جایگزینی نظمی عادلانه به جای نظم فعلی آن نیست که با جنگ و تهدید چنین هدفی را به پیش ببریم بلکه منطق و اندیشه بستری است که ملت ایران تحقق این هدف را در دامن آن دنبال می کند.

احمدی نژاد با تصریح به اینکه دین و اعتقادات ما اجازه تهدید ، توهین و درگیری با دیگر ملت ها را برای پیشبرد اهدافمان نمی دهد ، گفت: از آنجا که مستکبران دین ندارند این حرف ها را نمی فهمند و دین آنان قدرت و ثروت است که پیشبرد اهداف و تامین منافعشان را به هر قیمتی ، حتی به قیمت کشتار مردم بیگانه توجیه می کند و شما خود در چین ، سال های طولانی با یکی از مصادیق این موضوع یعنی استعمار انگلیس درگیر بودید که قصد داشتند بر این ملت مسلط شوند و همه ثروتش را غارت کنند.

رئیس جمهور افزود: آنچه در اعتقادات ملت ایران تاکید شده روش و منش خدمت ، احترام و عدالت برای ملت ها و تلاش برای ریشه کنی فقر ، تبعیض و جنگ در همه دنیا و برای همه ملت هاست و ما شادی خود را در تلخکامی دیگران و کسب ثروت برای خود را در تحمیل فقر به دیگران تعریف نکرده ایم .

احمدی نژاد به وضع کشورهای قاره آفریقا اشاره و اضافه کرد:‌ سلطه گران غربی تمام ثروت ملت های آفریقایی را غارت و فقر فراگیر و شدید را به آنها تحمیل کرده اند اما ما ملت های شرقی با این خوی و خصلت ها ، نسبتی نداریم و منطق ما با منطق کسانی که می خواهند همه مسائل را با زور اسلحه حل و فصل کنند ، متفاوت است.

رئیس جمهور گفت: ‌امروز مردم خود اروپا و آمریکا هم اسیر سلطه اقلیتی سرمایه سالار شده اند که اگرچه عاملان و بانیان اصلی بحران اقتصادی امروز غرب و جهان هستند اما وقتی قرار است این بحران رفع شود ، باز همین سرمایه سالاران دست در جیب مردم می کنند تا با هزینه آنان بحران های اقتصادی را رفع کنند و مردم این کشورها نیز هر چه فریاد می زنند صدایشان به جایی نمی رسد زیرا اکثر آنان حاکمانی ناصالح دارند که به جای تامین منافع ملت هایشان به فکر حمله نظامی ، دخالت و توطئه علیه دیگر کشورها هستند تا منافع همان اقلیت سرمایه سالار تامین شود .

احمدی نژاد با تاکید بر اینکه دوران استعمار به پایان رسیده است و مستکبران باید به کشورهای خود بازگردند و به جای دخالت در امور دیگران به فکر تامین منافع ملت هایشان باشند ، تصریح کرد: از زاویه نگاه اعتقادی و مذهبی ملت ایران، همه انسان ها محترمند و همه باید در مدیریت جهان مشارکت کنند تا چند دولت و سرمایه سالاران آنان خود را مالک دنیا و برتر از دیگران نبینند ؛ دین ما معتقدان به خود را به اخلاق ، انسانیت، تواضع، مهرورزی و دوست داشتن دیگران توصیه می کند ، نه به سلاح ، تهدید و تحقیر.

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که در شش سال گذشته نشانه هایی از جمهوری اسلامی ایران برای برقراری روابط با آمریکا مشاهده شده که به نتیجه نرسیده ، در صورت انتخاب فرد دیگری در دوره آینده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ایران چه انتظاری از وی خواهد داشت؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از گفتگو درباره مسائل مختلف بین المللی با کشورهای مختلف از جمله آمریکا استقبال کرده اما در عین حال تاکید داشته است که این گفتگوها باید در فضایی عادلانه و ضمن احترام به حقوق متقابل ملت ها صورت گیرد .

احمدی نژاد افزود: زمانی که این بحث از سوی ایران مطرح شد ، آمریکایی ها از آن استقبال نکردند و معتقدم عناصر پشت پرده تصمیم گیر برای دولت آمریکا فعلاً تصمیمی برای تغییر در عرصه ریاست جمهوری این کشور در انتخابات آتی ندارند .

رئیس جمهور نظام سیاسی آمریکا را جزو بسته ترین نظام های سیاسی جهان برشمرد و اظهار داشت:‌ در آمریکا حتی برای انتخاب رییس جمهور این عناصر پشت پرده هستند که تصمیم می گیرند و فکر نمی کنم در دوره آتی تصمیمی برای تغییر در عرصه ریاست جمهوری این کشور اتخاذ شده باشد .

احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که عناصر پشت پرده در عرصه سیاست امریکا که از آنها نام بردید، چه کسانی هستند؟ تصریح کرد: اینان همان کسانی هستند که امریکا را اداره می کنند و اداره مراکز قدرت و ثروت دنیا در اختیار آنان است .

رییس جمهور اضافه کرد: اگر چه در ظاهر در عرصه سیاسی آمریکا دو حزب دمکرات و جمهوری خواه ، صحنه گردانان سیاست هستند و با یکدیگر رقابت می کنند اما مدیران اصلی ، صحنه سیاست و قدرت در آمریکا افراد دیگری هستند .

احمدی نژاد با بیان اینکه سیاست های کلی در آمریکا با جابه جایی افراد تغییری نمی کند، گفت: ممکن است در دوره های مختلف چهره های جدید با ادبیات و روش های متفاوت در آمریکا روی کار بیایند اما همه آنها پی در پی ، سیاست های واحدی را اجرا می کنند به عنوان مثال آمریکا سال های طولانی است که قصد دارد بر خاورمیانه مسلط شود و از رژیم صهیونیستی حمایت می کند و این سیاست با روی کار آمدن هیچ فردی و از هیچ حزبی تغییری نکرده همچنین گسترش پایگاه های نظامی این کشور در سرتاسر دنیا سیاستی خدشه ناپذیر در دولت های متوالی است .

رییس جمهور با بیان اینکه رویکرد مخالفت با دولت های مستقل و خود برتر بینی نزد هیچ یک از دولت های مختلف آمریکا تغییری نداشته است گفت: البته تصمیم گیران پشت پرده سیاست آمریکا هر زمانی که احساس نیاز کردند چهره ای جدید به عرصه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آورده اند ؛ چنانکه وقتی در سال های منتهی به دور قبلی انتخابات ریاست جمهوری این کشور وجهه آمریکا در عرصه بین المللی و نزد ملت ها مخدوش و منفور شده بود، این عده احساس کردند که باید شخصیتی روی کار بیاید که این چهره را ترمیم کند و طوری صحنه را مدیریت کردند که او به این جایگاه رسید در حالی که تصمیم گیران اصلی تغییری نکرده اند و با در اختیار داشتن تمام ثروت و قدرت سیاسی و رسانه ای در آمریکا همه امور را مدیریت می کند و اجازه نمی دهد کسی خارج از حیطه تمایلات آنان تصمیمی گرفته یا اقدامی کند.

احمدی نژاد سازمان quotation mark ایپک quotation mark را از مصادیق اظهارات خود درباره عناصر تصمیم ساز پشت پرده در سیاست امریکا نام برد و گفت: همه رؤسای جمهور آمریکا در حالی که به طور طبیعی در قبال جمعیت 300 میلیونی این کشور متعهدند، باید در نشست این سازمان حضور یابند و در مقابل اقلیتی ناشناخته ادای سوگند کنند و متعهد به رعایت منافع آنها شوند. حال می توان فهمید که در آمریکا واقعاً چه کسی حاکم است؛رییس جمهور یا اعضای سازمان ایپک ؟

رئیس جمهور اضافه کرد: با روند فعلی تغییری در عرصه سیاسی و رویکردهای دولت ایالات متحده رخ نخواهد داد حتی اگر رئیس جمهور تغییر کند و چنان که قرائن و شواهد گواهی می دهند فعلا ماموریت رییس جمهور فعلی از نظر تصمیم گیران پشت پرده قدرت در آمریکا پایان نیافته است و همچنان به حضور او نیاز دارند.

وی در پاسخ به این سوال که یکی از مقامات آمریکایی هنگام سفر به سرزمین های اشغالی فلسطین، مدعی شده بود که ایالات متحده ، طرح کاملی برای حمله به ایران دارد که در صورت نیاز آن را عملیاتی خواهد کرد ، واکنش ایران به این مساله چیست و آیا تا به حال ضرورتی برای مقابله با این تهدیدات احساس کرده اید ؟ گفت: خود آقای بوش هم مدعی داشتن چنین طرح هایی بود پس می بینیم که تعیین سیاست ها و اعلام و اجرای آنها در آمریکا ارتباطی با جابه جایی افراد ندارد و از سوی دیگر ملت ایران 33 سال است که عادت کرده است با این تهدیدها زندگی کند .

رئیس جمهور اضافه کرد: ملت ایران ملتی بزرگ و برخوردار ازتاریخی پر افتخار و همواره آماده دفاع از خود است ؛ ملت ایران می خواهد با عزت زندگی کند و اگر چه بعید می دانم که بین ایران و آمریکا درگیریی پیش بیاید اما بزرگی و قدرت ملت ایران نیز بر هیچ کس پوشیده نیست.

وی در پاسخ به این سؤال که فشارها از ناحیه کشورهای غربی به ایران هر روز در حال افزایش است و شما با چه حالت قلبی با این مواضع از سوی غربی ها مواجه می شوید؟ گفت: ما یک ملت هستیم ؛ملتی چند هزار ساله که مثل برخی ملت ها از صد یا دویست سال پیش به وجود نیامده ایم .

رئیس جمهور ادامه داد: ایران و چین کشورهایی هستند که از سوابق چندین هزار ساله تمدنی برخوردار بوده و حوادث بزرگ و کوچک زیادی را در طول تاریخ پرافتخار خود پشت سر گذاشته اند و یقیناً رویدادهای جاری را نیز با سرافرازی پشت سر خواهند گذاشت ؛ من به آینده ایمان دارم چون به ملت ایران و خدای این ملت ایمان دارم .

احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که از زمان روی کار آمدن جنابعالی روابط ایران با چین چه تفاوت هایی ایجاد شده است؟ گفت: در سال های اخیر اعتماد متقابل در روابط ایران و چین بیشتر شده و دایره روابط و همکاری ها بسیار گسترش یافته است البته دو ملت دارای روابطی تاریخی و کهن هستند و ایران و چین مبداء و مقصد جاده ابریشم به عنوان بزرگترین خط تاریخی ، فرهنگی و تجاری در مهد تمدن های کهن جهان هستند که الگوهای ماندگار آبادانی ، عمران و خلق فرهنگ های غنی را برای جهانیان به یادگار گذاشتند.

رییس جمهور افزود: روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین همواره خوب بوده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی این روابط در مسیر گسترش روز افزون قرار گرفته و به ویژه در سالهای اخیر رشد صعودی داشته است و در کنار آن در عرصه های بین المللی نیز دیدگاه های دو کشور بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شده اند و امروز ایران و چین در جبهه ای واحد به تعمیق و گسترش همکاری های خود مشغول هستند.

احمدی نژاد در پاسخ به این سؤال که با توجه به ارتقای سطح روابط اقتصادی ایران و چین ، جمهوری اسلامی ایران چه انتظاراتی از چین دارد ؟ گفت: ایران و چین باید به طور طبیعی در مسیر گسترش روابط خود کارها را پیش ببرند ، موانع را رفع کنند و همکاری های مشترک را به پیش ببرند ؛ ایران و چین دو کشور بزرگ و با ظرفیت های بی پایان هستند که روابط آنها به نفع دو ملت و دیگر ملت های مستقل است و علیه هیچ کشور دیگری نیست .

رییس جمهور در پاسخ به این سؤال که نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه اظهار داشته که طرح جدید وی برای حل مسائل سوریه فقط با کمک ایران و روسیه قابل اجراست ، نظر شما در این باره چیست ؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران درباره سوریه دو حرف روشن دارد، اول اینکه این حق همه ملت هاست که از احترام ، عدالت ، آزادی و حق تعیین سرنوشت برخوردار باشند و دوم اینکه احقاق این حق و استیفای آن باید با روش های مسالمت آمیز و از آن مهمتر بدون دخالت خارجی صورت گیرد زیرا دخالت های خارجی نقطه مقابل آرامش ، ثبات و احقاق حقوق ملت هاست .

احمدی نژاد با اشاره به اینکه هرگاه و هر جا ناتو برای حل مشکلی وارد عمل شده وضع بدتر از سابق شده است ، افزود: ملت سوریه ملتی رشید و بزرگ است که باید به او کمک کرد تا در فضای دوستانه و با مشارکت مردم خود این کشور مسائلش را حل کند و اگر اصلاحاتی باید صورت گیرد که لازم هم هست، باید در فضایی آرام و بدون تنش آفرینی بیگانگان باشد در حالی که منافع بیگانگانی که امروز در امور داخلی سوریه دخالت می کنند در دل درگیری و تفرقه نهفته است .

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا با اجرای طرح جدید مبنی بر اینکه بشار اسد با کمک و دخالت ایران و روسیه قدرت را به هر کس که خودش تشخیص می دهد واگذار کند، موافقید؟ تصریح کرد: به هیچ وجه نباید در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت کرد و چنین اموری فقط در حیطه اختیارات دولت و ملت سوریه است ؛ سیاست جمهوری اسلامی ایران توقف کشتار ، کینه ورزی و دخالت بیگانگان در سوریه و حاکمیت اراده این ملت بر سرنوشت خویش است .

احمدی نژاد ادامه داد: هیچ کس نمی تواند از خارج از یک کشور به کسی، یا مسئولی در آن کشور بگوید در جایگاهت بمان یا برو؛ حقوق همه ملت ها باید محترم شمرده و اگر این اصل رعایت شود دیگر جنگ و درگیری باقی نخواهد ماند . باید کمک کنیم تا فضایی ایجاد شود که ملت سوریه بتوانند انتخابات آزاد برگزار کنند، اگر نه دخالت هیچ کشوری در امور داخلی سوریه کمکی به این کشور نخواهد کرد .

رییس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه ایران به عنوان عضو غیر رسمی سازمان شانگهای چه انتظاری از این سازمان و اعضای آن دارد ؟گفت : جمهوری اسلامی ایران روابط خوب و رو به گسترشی با همه اعضای سازمان شانگهای دارد و تصمیم گیری در مورد این که ایران به عنوان عضو رسمی این سازمان پذیرفته شود یا نه فقط به عهده اعضا است .

 احمدی نژاد تاکید کرد: آنچه برای ایران در ارتباط با سازمان شانگهای مهم تر است ، داشتن روابط دوستانه با اعضاست و جمهوری اسلامی به طور اصولی از اهداف انسانی این سازمان حمایت می کند و معتقد است اعضای رسمی و ناظر این سازمان ظرفیت های فراوانی برای انجام کارهای مشترک بزرگ دارند و ایران تمام توان خود را برای کمک به تحقق اهداف این سازمان به کار خواهد گرفت .

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره تمایل و اصرار کشورهای غربی برای عضویت در سازمان شانگهای گفت: تصمیم گیری در این مورد هم بر عهده اعضای سازمان است البته تشکیل سازمان شانگهای تلاشی برای عبور از تهدیدات و فشارهای کشورهای غربی و به منظور رفع تبعیض و ایجاد عدالت در عرصه منطقه ای و بین المللی بود و اگر کسانی که مسئول همه خرابی ها و بحران های دنیای امروز هستند به این عرصه نیز وارد شده و تصمیم گیر شوند، دیگر امیدی به تحقق اهداف تشکیل این سازمان باقی نخواهد ماند البته مجدداً تاکید می کنم که تصمیم گیری در این مورد فقط بر عهده اعضاست.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار