به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، این طرح با مشارکت اعضاء هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی و دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر احمد معروفیان ، دکتر حسین عرفایی ، دکتر علی فروزانفر ، دکتر رامین ساختیانچی ، دکتر حمید رضا عرب به اجرا درآمده است .
حمید رضا عرب محقق و پژوهشگر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: چای سبز حاوی پلی فنول های (آنتی اکسیدان)بسیار قوی است و بر اساس تحقیقات مشخص شد که این خاصیت چای می تواند بر روی رشد داخل دهان و مجاور لبه لثه و التهاب لثه تاثیر گذار باشد.
عضو هیئت علمی دانشکده دارو سازی با اشاره به اینکه با مشارکت اعضاء هیئت علمی دانشکده دارو سازی ماده موثره چای سبز فرموله شد خاطر نشان کرد : با توجه به فرار بودن پلی فنول (ماده موثره چای سبز ) و به منظور حمل و استفاده راحتتر این دهانشویه به صورت قرص جوشان ساخته شد .
وی افزود: بر اساس کارآزمایی بالینی که بر روی دو گروه از بیماران به روش استفاده از دارو و دارو نما انجام گرفت، نتایج نشان از کاهش خونریزی ، کاهش التهاب لثه و کاهش تجمع رسوبات میکروبی در گروهی بود که از این دارو استفاده می کردند .
عرب محقق و پژوهشگر مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مدت اجرای این طرح را سه ماه اعلام کرد و خاطر نشان کرد: این طرح با شماره 72876 در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسیده است .
وی همچنین در باره بیماری های لثه بیان کرد:عامل بیماری های لثه رسوبات میکروبی هستند که در مجاورت لبه لثه قرار می گیرند و موجب برانگیخته شدن واکنش آماسی لثه و در دراز مدت تخریب امساج لثه ای را به همراه دارد.
عضو هیئت علمی دانشکده دارو سازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای کنترل رسوبات میکروبی از دو روش مکانیکی از جمله مسواک و جرم گیری توسط پزشک و شیمیایی با استفاده از مواد دهانشویه استفاده می شود اظهار داشت : در بین مواد شیمیایی مواد گیاهی از جمله چای سبز نیز از جایگاه خاصی برخوردار هستند ./ب