به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، آزمایش های علمی انجام شده بر روی داوطلبان نشان داده که افراد می توانند با استشمام بوی عرق دیگران، جوان ها، میانسالان و سالمندان را از یکدیگر تشخیص دهند.
بنابر این تحقیق، برخلاف آن چه پیش از این تصور می شد، بوی عرق افراد مسن تر نسبت به جوان ها تندی کمتری دارد، در حالی که بوی نامطبوع بدن افراد کم سن تر «ناخوشایند تر» بوده است.
در این پژوهش دانشمندان نمونه ی بوی زیر بغل ۱۲ تا ۱۶ نفر را در سه گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال، ۴۵ تا ۵۵ سال و ۷۵ تا ۹۵ سال جمع آوری کردند.
محققان از سوژه های آزمایش فوق خواسته بودند که به مدت پنج شب موقع خواب تی شرت هایی را بر تن کنند که نوارهای پارچه ای مخصوصی در قسمت زیر بغل آنها چسبانده بودند، در پایان این مدت پژوهشگران نوارها را از تی شرت های با بوی تند جدا کرده و در ظرف های شیشه ای قرار دادند. سپس، ۴۱ نفر داوطلب ۲۰ تا ۳۰ ساله برای ارزیابی بوی بد این اشخاص
به استشمام بوی محتویات شیشه های فوق پرداختند.
در هر مرحله از افراد خواسته می شد که بگویند به نظر آنها کدام شیشه ها حاوی نمونه بوی افراد مسن هستند. همچنین از داوطلبان خواسته شد که میزان خوشایندی و تندی بوی عرق نمونه های حاضر را رتبه بندی کنند.
محققان در گزارش این آزمایش که در نشریه الکترونیکی کتابخانه عمومی «ساینس وان» منتشر شده، نوشته اند که داوطلبان نمونه های بوی بدن توانستند سه گروه سنی را تشخیص دهند.
دکتر «یوهان لونداستروم»، سرپرست تیم پژوهشی از مرکز حواس شیمیایی مونِل فیلادلفیا در ایالات متحده آمریکا می گوید: «انسان ها هم مانند دیگر حیوانات می توانند از روی ترشحات بدن دیگر همسانان خود علائم خاصی را درک کنند که امکان تشخیص سن بیولوژیکی، انتخاب جفت مناسب و تشخیص خویشاوند از غیر خویشاوند را برایشان میسر می کند.»
در دنیای حیوانات بوی نامطبوع بدن راهنمای انتخاب جفت است، نرهای مسن تر نسبت به دیگر رقبا برتری دارند چون حامل ژن طول عمر محسوب می شوند در حالی که از ماده های با سن بالاتر به دلیل دستگاه تولید مثل ضعیف ترشان اجتناب می شود.
پژوهشگران یاد شده گفته اند بوی نامطبوع بدن از تعامل پیچیده ای میان ترشحات غده های پوستی و فعالیت باکتریایی ناشی می شود. بر همین اساس ترکیب ترشحات غدد پوستی با گذر سالیان و بالارفتن سن افراد تغییر می کند./س