حسام الدين نبويزاده در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج اظهار كرد: در دهههاي 30 تا 50 شمسي و رواج سيگار در كشور، بيشترين مصرف كنندگان آن روشنفكران، دانشجويان و اقشار تحصيلكرده بودند كه با فعاليتهايي كه رسانهها در آگاهيبخشي از مضرات سيگار به روشهاي علمي انجام دادند، مصرف آن در ميان اين افراد كاهش يافت.
وي ادامه داد: پس از چند دهه، مصرف سيگار در ميان ساير اقشار جامعه رواج يافت و اين در حالي است كه نحوه برخوردهاي پيشگيرانه با توجه به تغيير مخاطب هدف، تفاوتي نداشته است و اين امر سبب ناكارآمدي فعاليتهاي انجام شده خواهد بود.
نبويزاده با بيان اينكه لازم است جامعه و شرايط آن را به درستي بشناسيم، افزود: اين شناخت سبب پي بردن به چرايي مشكلات حال حاضر و تنظيم تبليغات بر اساس ويژگيهاي متناسب با جامعه ما خواهد بود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي ياسوج اضافه كرد: از آنجايي كه مردم هريك از مناطق كشور عادات و نحوه زندگي متفاوتي دارند، اين تاثير بر روي سلامت آنان نيز به روشني نمود مييابد و آشنايي با اصول و چارچوبهاي محوري اين كارگاه، ميتواند گام موثري بر بوميسازي روشهاي پيشگيري از بيماريهاي غيرواگير در مناطق گوناگون كشور باشد.
نبويزاده يادآور شد: بايد بكوشيم در مرحلهاي قرار بگيريم كه مردم عواملي چون سيگار را ضد ارزش دانسته و خود به پيشگيري روي آورند./س.