امام جمعه میاندوآب گفت: دشمنان اسلام به تحرکات مردم ما در مناسبت‌های دینی چشم دوخته‌اند، وازدیدن رفتارمردم درمساجد ومصلاها خاروزبون ترمیشوند.

حجت‌الاسلام محمدجواد قهرمانی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه بااعلام این مطلب گفت : نسل جدید، ذخایر انقلاب و سرمایه‌های ارزشمند این مرز و بوم برای رسیدن به آینده متعالی هستند، لذا پیشرفت کشور در گرورشد معنوی و علمی جوانان است.

وی تصریح کرد: انتظار می‌رود اقشار مختلف جامعه به‌ویژه جوانان و نوجوانان در ایام اعتکاف مساجد را خالی نگذارند بلکه برای تجدید ایمان با خداوند متعال همراه خانواده خود بشتابند تا خداوند متعال بیش از پیش نور ایمان را در دل آنها وارد کرده و ارادت آنها به اهل بیت(ع) را روزافزون کند.

قهرمانی با بیان اینکه ماه رجب یکی از با فضیلت‌ترین ماه‌های سال است، خاطرنشان کرد: مومنان باید از این فرصت ارزشمند برای کسب فضیلت و آمرزش گناهان نهایت بهره را ببرند و از اینکه مشمول رحمت الهی قرار گرفته‌اند تا یک سال دیگر در پیشگاه خداوند به عبودیت بپردازند و خداوند را شاکر باشند.

وی با بیان اینکه دشمنان سرسخت دین مبین اسلام برای نابودکردن اصالت خانواده کمر همت بسته‌اند، بیان داشت: دشمن برای فروپاشی خانواده‌های پاک‌دامن در جهان اسلام از همه امکانات خود بهره می‌گیرد، پس مردم برای اینکه تحت تأثیر این القای دشمن قرار نگیرند باید از مناسبت‌های دینی و معنوی به شکل مطلوب استفاده کنند.

امام جمعه میاندوآب به مذاکرات اخیر مسئولان کشورمان با سران کشورهای غربی پیرامون پرونده هسته‌ای ایران اشاره کرد و اظهار داشت: مقام‌های عالی کشورمان با اقتدار، شجاعت و هوشمندی وصف‌نشدنی در این مذاکرات حضور پیدا کردند به طوری که نتایج خوبی نیز از این گفت و شنودها حاصل شد، بنابراین باور داریم منشاء این اقتدار و موفقیت‌های مسئولان در زمینه‌های مختلف منبعث از دین مبین اسلام است.

اعتکاف، خانه تکانی دل

معبود من! به مسجد، سجده گاه عاشقان و سر بر آستان نهادگان و خانه امن و آرامش تو آمده ام! مکاني که پروازها از آن سر گرفته و محل نزول فرشتگان و مجمع عاشقان و محفل کروبيان است. بدان اميد آمده ام که در کنار بوستان ومقربان قرار گيرم تا شايد گوشه چشمت بر من گنهکار افتد. صبحگاه سيزده رجب مساجد جامع بسياري از شهرهاي ايران اسلامي شاهدحضور عاشقان شيفته اي است که به قصد اقامتي سه روزه دراين مکان مقدس حضور مي يابند و به دور از دنيا و جلوه هاي دلفريب آن در سفري از خانه خويش به خانه دوست شرکت جسته و به راز و نياز با خداي بي نياز بنده نواز مي پردازند. "اعتکاف” سنت نيکوي ديرپايي است که از پيامبران به يادگار مانده و تا امروز ادامه يافته است. اين برنامه معنوي هر سال مشتقاان و طرفداران بيشتر مي يابد، عبادتي که در خلوت انسان با پروردگار مهربان شکل مي گيرد و دلهاي شيفتگان حضرتش را جلامي بخشد.

1- تعريف اعتکاف:اعتکاف به معني اقامت گزيدن در جايي است به طوري که معتکف خود را محبوس و ملتزم به آن مکان بداند و اين التزام ناشي از اهميت و عظمت آن موضع باشد.

2- ارکان اعتکاف: ارکان عبادت يعني اجزايي که عمدا يا سهوا ترک شوند، آن عبادت باطل مي شود. اعتکاف نيز ارکاني دارد که عبارتند از نيت، توقف در مسجد يا مساجد چهارگانه معروف، کمتر از سه روز نبودن اعتکاف، روزه دار بودن معتکف در ايام اعتکاف.

3- اعتکاف در فقه:اعتکاف از اصطلاحات فقه اسلامي و به معني اقامت طولاني در يکي از مساجد جامع به منظور عبادت است و از جمله عبادت هايي است که سابقه تاريخي فراواني دارد. بسياري از پيامبران و موحدان براي راز و نياز با خداوند و تهذيب نفس و تقويت روح به مدت طولاني در نقطه اي معين و به دور از زندگي مادي اقامت مي گزيدند.

4- سنت پيامبر در اعتکاف:پيامبر اسلام نيز پس از بعثت به اين سنت ديرينه عمل مي فرمود و همه ساله در دهه سوم ماه رمضان در مسجدالنبي در مدينه چادري برپا مي کرد، در آنجا معتکف مي شد و به عبادت مي پرداخت.

5- مکان هاي اعتکاف:بهترين مکان ها براي اعتکاف مسجدالحرام، مسجدالنبي، مسجد کوفه و مسجد سهله است و پس از آنها مساجد جامع شهرها. اعتکاف از جمله عبادت هاي مسحتب موکد در اسلام است. در ايام اعتکاف مباشرت با همسر و بيرون رفتن از مسجد به مدت طولاني و براي کارهاي غيرضروري مجاز نيست.

6- زمان هاي اعتکاف:ايام اعتکاف دهه آخر ماه رمضان و نيز ايام البيض (سيزدهم و چهاردهم و پانزدهم) ماه رجب است.

7- کلام برگزيده اي از ادبيات فارسي به نقل از حضرت امام(ره): در حلقه درويش نديديم صفايي، در صومعه از او نشنيديم درايي، در مدرسه از دوست نخوانديم کتابي، در ماذنه از يار نديديم صدايي، در جمع کتب هيچ حجابي ندريديم، در درس صحف راه نبرديم به جايي، در بتکده عمري به بطالت گذرانديم، در جمع حريفان نه دوايي و نه دايي، در جرگه عشاق روم بلکه بيابم، از گلشن دلدار نسيمي ردپايي، اين ما و مني زعقل و عقالست در خلوت، مستان نه مني هست و نه مايي.

8- اعتکاف از زبان نبي اعظم(ص:)رسول اکرم(ص) فرمود: ”اعتکاف، در ده روز از روزهاي رمضان معادل دو حج و دو عمره است.” همچنين فرموده اند: "اعتکاف از روي ايمان و اخلاص باعث آمرزش گناهان گذشته مي شود.” در جايي ديگر از ايشان نقل است: "خداوند متعال در هر روز 120 رحمت بر خانه کعبه نازل مي فرمايد 60 رحمت از آن طواف کنندگان، 40 رحمت از آن معتکفان و 20 رحمت از آن تماشاگران است.”

9- سخني نغز و عارفانه در باب اعتکاف:چه عبادت عجيبي، هم خود عبادت است و هم عبادات ديگر را در خود دارد. نماز دارد، آن هم چه نمازي؛ در اول وقت به جماعت با حضور قلب، به دور از ريا، با تضرع و خشوع.روزه هم دارد و آن هم چه روزه اي، در بهترين ايام در حالي که همه اعضاي وجود انسان روزه دار است. زبان، چشم و قلب، همه در روزه اند. دعا نيز دارد، آن هم چه دعايي، در خلوت، با وضو، در حال روزه، در بهترين اوقات شبانه روز و در بهترين زمان سال. توبه آن هم چه توبه اي، همچون توبه نصوح با بهترين حالت و در بهترين روز خدا.

پس چه خوب است براي تقرب بيشتر به درگاه خداوند اعتکاف را تجربه کنيم./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.