به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک اين نگرانيها حتي از زمان تصميمگيري براي مادر شدن نيز در وجود يك زن شكل ميگيرد و با رشد موجودي تازه در درون بدن وي، بزرگتر ميشود.
يكي از اصليترين دغدغهها در شروع بارداري، نگراني از تغييراتي است كه بارداري بر چهره ظاهري يك زن به جا ميگذارد. بخصوص خانمهايي كه در دهه سوم زندگيشان تصميم به بارداري ميگيرند، بيشتر نسبت به ظاهر شدن آثار ناشي از بارداري بر چهره خود حساسيت نشان ميدهند.
اگر شما هم جزو آن دسته خانمهايي هستيد كه دلتان نميخواهد طي دوران بارداري موهايتان سفيد به نظر برسد، بايد بدانيد در ارتباط با رنگ كردن موها و تاثيرات منفي ناشي از مواد شيميايي موجود در رنگ مو، نظرات علمي قطعي وجود ندارد. چراكه درصد بسيار ناچيزي از مواد شيميايي موجود در رنگ مو، در صورت تماس رنگ با كف سر وارد سيستم جريان خون ميشود و ميتواند از اين طريق اثرات منفي بر جنين داشته باشد.
به گفته متخصصان از آنجا كه سيستم دفاعي بدن و ترشحات هورموني طي دوران بارداري دستخوش تغييرات بسياري ميشود، احتمال بروز واكنشهاي آلرژيزا حتي نسبت به موادي كه در گذشته حساسيت به آن وجود نداشته، مطرح است. بر اين اساس بهتر است رنگ، هايلايت، مش و فر كردن موها تا پايان دوره 9 ماهه بارداري و به طور قطع، طيسه ماهه ابتدايي اين دوران صورت نگيرد.
آسیب پذیری جنین طی سه ماهه اول بارداری:بسياري از متخصصان زنان و زايمان توصيه ميكنند رنگ كردن موها تاسه ماهه دوم بارداري به تعويق افتاده شود، اما اين پزشكان راهكار ديگري را نيز به خانمها پيشنهاد ميكنند و آن «هايلايت كردن يا مش كردن» موهاست كه در آنها رنگ مو با كف سر تماس مستقيم ندارد، بلكه ساقه موها از كلاهي بيرون آمده و رنگ ميشود. همچنين با بهرهگيري از اين روشها، موهاي سفيد كمتر خود را نشان ميدهد.
مواد شيميايي موجود در رنگ مو حتي از ساقه موها نيز جذب ميشود، نبايد فراموش كنيد پوست سر به آساني مواد مختلف را جذب كرده و از خود عبور ميدهد. بر اين اساس امروزه تماس رنگ مو با كف سر حتي براي خانمهايي كه باردار هم نيستند، به دليل اثرات منفي ناشي از تركيبات شيميايي موجود در آن نفي ميشود. جالب است بدانيد آزمايشات انجام شده روي حيوانات نشان داده، مواد شيميايي موجود در رنگ مو باعث نقص جنيني ميشود، البته اين مساله وقتي پيش ميآيد كه دفعات استفاده از رنگ زياد باشد و پوست سر، زياد در معرض رنگ شيميايي قرار بگيرد، اما اين مطالعات روي انسان به نتيجه قطعي نرسيده است.
تاكنون در محافل علمي دنيا پاسخ قطعي و روشني به عوارض رنگ مو روي جنين داده نشده است. به همين دليل برخي پزشكان رنگ كردن موها را حتي در ابتداي بارداري نيز نفي نميكنند، اما از آنجاكه درسه ماهه اول بارداري، تقسيمات اصلي سلولي و ايجاد شبكههاي عصبي جنين شكل ميگيرد، جذب هر نوع ماده و تركيب شيميايي ميتواند اثرات بسيار مخربي بر جنين به جا گذارد. گرچه اين آسيبپذيري طي 9 ماه بارداري به درجات كمتري نيز ادامه دارد و بهتر است تماس مادر با تركيبات شيميايي و آلرژيزا طي اين دوران صورت نگيرد./س