مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی دزفول گفت: مرمت بناهای مجاور ساباط امام زمان (عج) (ساباط ملاقنبر دزفولی) در بافت قدیم دزفول ادامه دارد.

عبدالحسین پوررکنی در گفت‌وگو با خبرتگار باشگاه خبرنگاران خوزستان  اظهار كرد: در ادامه عملیات نجات‌بخشی ساباط امام زمان (ملاقنبر) واقع در محله قدیمی مشک دوزان (گذر انصارالمهدی) بافت قدیم دزفول عملیات مرمت و علاج‌بخشی بدنه بیرونی خانه‌های همجوار این بنای قجری توسط سازمان نوسازی و بهسازی و با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی و نظارت دفتر فنی شهرداری دزفول در حال اجرا است.

 وی ادامه داد: از نکات حايز اهمیت این عملیات مرمتی نقش فزاینده و تاثیرگذار شهردار و همچنین اهالی منطقه در استقبال و همکاری جهت تسریع در امر شناسایی، آسیب‌شناسی بناها و عملیات اجرایی است.

 مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی دزفول بيان كرد: با وجود اعتبارات اندک جهت انجام کارهای مرمتی در بافت کهن دزفول این سازمان تاکنون توانسته به غیر از بناهای عام‌المنفعه، خانه‌های تاریخی، گذرها و همچنین بیش از 44 ساباط قاجاری و پهلوی را مورد شناسایی، آسیب‌شناسی و در نهایت مرمت و بازسازی كند.

 پوررکنی ادامه داد: ساباط امام زمان یا ملاقنبر علاوه بر داشتن ارزش معماری، تاریخی و هنری (میراث مادی) به همراه آثار همجوار خود به عنوان یک ارزش معنوی (میراث معنوی) در نزد اهالی منطقه نیز مورد شناخت واقع شده چراکه نام‌گذاری این ساباط نزد بسیاری از اهالی محله متاثر از روایت معنوی محمدعلی جولاگر دزفولی (عارف دزفولی) و کمک وی به یکی از سربازان گمنام امام زمان (عج) بوده که مزار وی هم‌اکنون در چند متری ساباط در گوشه‌ای از مسجد تاریخی کجبافان مورد زیارت مردم است.

 مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول گفت: در صورتی که بابت پایداری و بهسازی بناها و همچنین گذرها اعتبارات بیش‌تری تخصیص داده شود می‌توان بناهای بیش‌تری را مورد مرمت و نجات‌بخشی قرار داد.

 وی تاکید کرد: شاخصه بارز معماری خانه‌های تاریخی محله مشک‌دوزان که هم‌اکنون بدنه‌های بیرونی آن‌ها به کارگاه‌های مرمتی این سازمان تبدیل شده‌اند این است که دارای تمامی شاخصه‌های معماری خانه‌های سنتی نظیر تزيینات آجرکاری، خوون‌چینی، جرز، عمق، هشتی ورودی، شوادان، طاق‌های هلالی و ... مي‌باشند.

 پوررکنی افزود: تهیه طرح مطالعات راهبردی و زنده‌سازی گذرهای خراطان، مشک‌دوزان، احمدکور و قلعه در سال 1385به همت شهرداری دزفول و سازمان نوسازی و بهسازی یکی از مهم‌ترین عامل در کاهش دغدغه‌های اهالی بافت محل بوده که با ادامه روند مرمت و احیا امیدواریم با در نظر گرفتن قرابت و نزدیکی این بناها به پل ساسانی دزفول در آینده‌ای نزدیک شاهد جذب گردشگران در این بافت آجری باشیم.

 او تاکید کرد: بدون شک اتمام عملیات احیاي بناهای محله مشک‌دوزان میت‌واند فرصتی جهت بازیابی هویت  تاریخی فراموش شده محله قدیمی مشک‌دوزان باشد../س

 

مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی دزفول نسبت درباره وجه تسمیه نام‌گذاری این محله تاریخی گفت : در گذشته با وجود کار سقایت (سقاگری) و حرفه‌های مرتبط با آن بسیاری از اهالی این محله به حرفه مشک‌دوزی  مبادرت نموده که نام این حوزه از مرمت شهری بعد‌ها به همین نام معروف شد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.