به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران،
علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي، در جلسه علني امروز(سه شنبه) خانه ملت با بيان اينكه دو هفته به انجام مذاكرات
هستهاي ايران با 1+5 در مسكو زمان باقي مانده است، گفت: هياهوهاي غربيها
در اين زمينه كه مذاكرات مسكو وقت پاياني است
وگرنه آمريكاييها قطعنامه ديگري مهيا كردهاند چيزي جز بازيگري ناشيانه نیست.
وي افزود: اگر شما ميخواهيد براي حل و فصل مسائل مذاكره كنيد چگونه است كه نتايج مذاكره را از قبل مشخص نمودهايد، از يك طرف پيغام ميدهيد و از طرف ديگر عربدهاي سياسي راه مياندازيد اين يك پسترفت براي ديپلماسي ايالات متحده است كه در يك زمان هم حجله عروسي راه مياندازد و هم فغاننامه منتشر ميكند.
وي تصريح كرد: مجلس شوراي اسلامي از تحليل
آموزنده و درسآموز رهبر معظم انقلاب سپاسگزار و آن را مبناي تلاش خود در
مجلس نهم قرار ميدهد.
لاريجاني در ادامه گفت: امسال در سالروز رحلت امام امت و سالروز ولادت آفتاب امامت امام علي (ع) با تحليل و ارزيابي جامع رهبر معظم انقلاب اسلامي از راه طي شده انقلاب مواجه گرديدهايم كه نقطهي اوج دستاورد ملت ايران را در حيات عزتمندانه توصيف نمودند.
وي تصريح كرد: همچنين به درستي بيان گرديد كه ترس آمريكا و قلدرهاي صحنهي بينالمللي از ايران هستهاي نيست، بلكه از ايران اسلامي است و همه حقيقت انقلاب در اين نكته نهفته است كه اسلام ناب محمدي (ص) عامل وحدت صفوف ملت گرديد و پيوندها را عميق نمود تا جاييكه براي بقاي آن با همه هستي مجاهدت نمودند.
رييس مجلس نهم خاطر نشان كرد: اسلام بود كه انقلاب ما را به متن تودههاي امت در كشورهاي اسلامي پيوند زد، نه راهي كه غربزدگان، مليگراها يا چپزدگان با سر و صداي زياد مطرح كردند و نه اسلام التقاطي كه در دورههاي مختلف عدهاي آن را به عنوان سخن روز اسلام بيان نمودند.
لاريجاني در ادامه افزود: طبعا در مهندسي اين حيات عزتمندانه ايران اسلامي توجه كانوني به علت موجوده آن كه همان اسلام ناب محمدي (ص) است اهميت دارد و رشد علمي و تكنولوژيك، تلاش در جهت تحقق عدالت و مردمسالاري و پيشرفت و آباداني و دفاع از حيثيت مسلمانان و مستضعفان اضلاع ديگر آن را تشكيل ميدهد.
وي در ادامه اظهار داشت: نكتهي مهم اينجاست كه حفظ اين عزتمندي اسلامي در گرو حفظ اين ويژگي ركني حركت انقلاب اسلامي است كه مسئوليت آن بر عهده قواي سهگانه در كشور است و مطمئنا ايستايي در حركت، مرگ آن است لذا بايد جديت در پويايي حركت انقلاب در ابعاد مختلف دغدغه اصلي دستاندركاران انقلاب باشد و در اين زمينه بايد به چند نكته توجه داشت.
رييس مجلس نهم افزود: ابتدا بر كساني كه از ابتداي انقلاب درگير مسائل حساس كشور بودند، پوشيده نيست كه اين توفيقات مديون راهبري كشتي انقلاب توسط ولي فقيه زمان بوده است، چه در عهد امام (قدس سره) و چه در دوره رهبري حضرت آيتالله خامنهاي، در واقع در برخي دورهها رخوت و سستي در پيگيري دانشها و فنون بنيادين حاصل ميشد، اين رهبري بود كه با توجه دادن، اذهان ملت و مسئولان را به هدف مهم انقلاب سمت و سو ميدادند.
لاريجاني يادآور شد: حتي در مساله هستهاي ايران كه مواجهه با موذيگري غرب شديم، زماني با تحليلهاي سست در داخل حتي پيگيري طرح سه فوريتي در اين زمينه مواجه شديم و اين رهبري بود كه مسير درست را مشخص كردند تا امروز ايران اسلامي صاحب فناوري هستهيي شده است.
وي افزود: در مسائل حساس منطقه مخصوصا در 10 سال اخير كه ايالات متحده رفتار ماجراجوياني را با تخيل مديريت جهاني خود رقم زد و با جنگافروزيهاي مكرر مواجه بوديم تا انقلابهاي اخير كشورهاي اسلامي كه موج بيداري اسلامي را در جغرافياي تمدني اسلامي به نمايش گذاشت اين رهبري و ولايت فقيه بود كه با استراتژي محكم و عميق حركت ملت را به سوي عزتمندي باعث گرداند.
رييس مجلس نهم در ادامه ابراز داشت: لذا جداي از بحث مشروعيت افعال سياسي قواي سهگانه كشور كه با تبعيت از ولايت امر محقق ميگردد، تجربهي سياسي چند دهه گذشته اين پيام را دارد كه طي طريق عزتمندانه در امواج متلاطم بينالمللي در گرو درك، فهم و تحقق راهنماييهاي فرزانه انقلاب ميباشد.
لاريجاني گفت: نكته دوم اين است كه اسلاميت نظام در پناه تئوريزه نمودن تفكر اسلامي در ساحتهاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي عملي ميگردد، اگر اسلام موتور محرك حركت انقلاب بوده و باعث اعتلاي نام ايران در صحنه سياسي امروز شده است بايد توجه داشت كه هنوز بسياري ابعاد فكر اسلامي در زمينه حكومتداري شكل مدون به خود نگرفته است و اين علو درجه وقتي به نقطهي قله انقلاب ميرسد كه نظريهپردازي لازم از متن و روح فكر اسلامي سامان يابد و صرف گرتهبرداري مدلهاي معمول فاصله بگيريم.
وي افزود: به عنوان مثال عدالت مبناي تكون مدينه فاضله اسلامي در نصوص اسلامي است اما آيا تصور همه مسئولان و نخبگان از اين اصل مهم يكسان است؟ ممكن است ابعاد مشتركي مثل قانونگرايي يا حركت به سمت محرومين در همه آنها مشترك باشد اما آيا همه مولفههاي عدالت اجتماعي و اسلامي همين امور است؟ يا آيا حضور حوزه اقتصاد به طور عام از نظر اسلامي داراي نظام مدوني ميباشد؟ اگر هست، تئوري آن چيست.
رييس مجلس نهم ادامه داد: اين مساله در امر به معروف و نهي از منكر كه عامل صيانت اجتماعي در مدينه اسلامي است چگونه بايد نظام يابد، اينها و بسياري ديگر از امور ديگر كه جنبهي نظريهپردازي دارد ميتواند حركت اسلامي انقلاب را عميق كند و من اميدوارم با حضور صاحبنظران در مجلس نهم و بهره جستن از نخبگان در جامعه به اين مسائل توجهي بيشتري شود.
لاريجاني در ادامه اظهار كرد: نكته سوم تحقق آرمانهاي رهبري در دههي پيشرفت و عدالت همانگونه كه متذكر گرديدند به تلاش فراگير و همهجانبه در عرصه دانش و فناوري و آباداني كشور و عدالتورزي و توجه به فرهنگ و تعميق مردمسالاري منوط است.
وي خاطر نشان كرد: قواي سهگانه در همفكري عالمانه با يكديگر ميتوانند شرايط تحقق آن را فراهم كنند يعني مشورتپذيري و پرهيز از غرور و خودشيفتگي و خودمحوري ميتواند بستر بهره جستن از توانها و استعدادها را فراهم كند كه مبناي تعامل قوا قرار گيرد.
رييس مجلس نهم در بخش ديگري از سخنانش ابراز داشت: نكتهي چهارم، توجه به زهد اسلامي و پرهيز از دنياپرستي به ويژه براي حاكمان از ديگر موضوعاتي بود كه رهبر معظم فرمودند هرگونه توقف، خودشيفتگي، غرور، خودمحوري، غفلت، اشرافيگري، لذتجويي، جمع كردن ذخاير دنيوي، تلاش براي كسب محبوبيت براي مسئولين ممنوع است و اين همان كلام نوراني امام علي (ع) را اشارت دارد كه فرمودند از مستيهاي نعمت بترسيد و از بلاي انتقام بهراسيد.
لاريجاني تصريح كرد: امام علي (ع) در خطبه 185 وخامت حال مسلمانان را اينگونه بيان نمودند: آن در هنگامي است كه شما مست ميگرديد اما نه از باده، بلكه از نعمت و رفاه، دنيازدگي و رفاهزدگي براي همه بخصوص حاكمان خطر عظيمي است كه امام علي (ع) براي جهان اسلام ميديد البته اين به معناي بهره جستن از مواهبت دنيوي نيست، همانگونه كه امام علي (ع) فرمودند خوب خانهاي است دنيا اما براي كسي كه آن را خانه خود يا به تعبيري قرارگاه خود نداد و به تعبير شهيد مطهري آنچه اسلام در تعليمات خويش مبارزهاي بيامان با آن دارد تعلق و وابستگي انسان به دنياست، نه علاقه و ارتباط او با دنيا، اسير زيستي انسان است نه آزادزيستي او، هدف و مقصد قرار گرفتن دنياست نه وسيله و راه واقع شدن آن.
رييس مجلس نهم گفت: حاكمان با توجه به آموزه امام علي (ع) در ساده زيستن و همسفر محرومين شدن ميتوانند نشاط حيات اسلامي را فراهم نمايند.
وي در ادامه تصریح کرد: نكته ديگر اين است كه وحدت انقلابيون هميشه عامل پيشرفت اين سه دهه بوده، مخصوصا در شرايط فعلي كه تلاشهاي بغضآلود آمريكا و برخي مرتجعين منطقه نسبت به ايران افزايش يافته، در اين وضع اهميت اين مقوله بيشتر شده است، لذا وحدت در اصول حركت ضروري است و طبعا اختلاف نظر در چگونگي پيمودن راه هميشه ميتواند مفيد و عامل تكامل باشد./ب2