به گزارش
سرويس علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران، فلاونوئيدها به بازشدن رگ هاي خوني كمك مي كند و مانع تجمع پلاكت ها در ديواره عروق مي شود. تاثير اين مواد بر بدن، شبيه آن چيزي است كه در داروي آسپرين ديده مي شود، اما مدت اثر آنها طولاني تر است.
كاكائو مي تواند جايگزين مناسب براي افرادي باشد كه به آسپرين حساس هستند. البته متخصصان تاكيد مي كنند كه علي رغم اين مسائل، شكلات مانند هر ماده غذايي ديگر مضراتي دارد، مثلا چربي موجود در شكلات مي تواند كلسترول خون را افزايش دهد، بنابراين اگر خواستيد شكلات و كاكائو را در رژيم غذايي خود مصرف كنيد بايد به همان ميزان از مصرف چربي و قند در ديگر غذاهايتان بكاهيد تا دچار عوارض منفي آن نشويد.
اين مسئله به خصوص در بيماران كليوي و مبتلايان به فشار خون، از اهميت ويژه اي برخوردار است.
همچنين مقدار كالري موجود در شكلات از بسياري از مواد ديگر مشابه بيشتر است، كه اتفاقا نيمي از اين انرژي از چربي شكلات تامين مي شود.
براي مثال يك تكه سيب زميني، 57 كالري انرژي دارد، در حاليكه همين مقدار شكلات بيش از 1000 كالري انرژي دارد.
يكي از اثرات ثابت شده شكلات، احساس نشاط و رفع خستگي است كه متعاقب مصرف اين ماده غذايي ديده مي شود.
تركيب دو ماده شيميايي كافئين و تئوبرومين و احتمالا ديگر مواد موجود در شكلات به ايجاد احساس نشاط در مصرف كنندگان شكلات منجر مي شود./عط