به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، طبق مطالعات انجام شده از 35 کشور ثروتمند جهان از سوی یونیسف، تنها کشور رومانی از ایالت متحده شرایط بدتری را درخصوص فقر کودکان به خود اختصاص داده است.
آمارهای موجود براساس تعریف "فقر نسبی" "سازمان توسعه و همکاری اقتصادی"، برآورد گردیده اند. براساس این معیار، زمانی کودکی را در معرض فقر نسبی می دانیم که درآمد خانواده آن کودک با احتساب تعداد افراد و جنسیت ، 50 درصد کمتر از درآمد خانوارهای متوسط در آن کشور مرجع باشد.
با این استاندارد، بیش از 15٪ از 200 میلیون کودک در این 35 کشور ذکر شده در جدول ذیل،در فقر نسبی زندگی می کنند.
پنج کشوری که کمترین میزان فقر نسبی را در بین این کشورها دارند عبارتند از ایسلند، فنلاند، قبرس، هلند و نروژ (با اسلوونی و دانمارک).
نرخ فقر نسبی کودکان این کشورها زیر 7 درصد است. هشت کشور دیگر از جمله آلمان و فرانسه-دو کشور بزرگ و صنعتی اروپایی-دارای نرخ فقر نسبی 7٪ تا 10٪ می باشند. گروه سوم، از جمله استرالیا، کانادا، نیوزیلند و بریتانیا، میزان نرخ فقر کودکان آنها بین 10 تا 15 درصد می باشد.
شش کشور بعدی نیز، از جمله ایتالیا و اسپانیا ،نرخ فقر 15٪ تا 20٪ را به خود اختصاص داده اند. تنها در دو کشور نرخ فقر کودکان بیش از 20٪ گزارش شده است،ایالت متحده با 23.1 و رومانی با 25.5 درصد.
رکود بزرگ اقتصادی نیز به تشدید فقر کودکان کمک کرده است.
براساس گزارش های اخیر، بحران "مصادره منازل "از سوی بانک ها که پس از رکود بازار مسکن گسترش یافت، در زندگی 8.3 میلیون کودک آمریکایی تاثیر منفی گذاشت و شرایط زندگی آنها را به مراتب بدتر کرد.
با این حال،با اجرای برنامه های غذایی،از جمله کوپن های غذا،اکنون شمار کودکانی که در "فقر شدید" زندگی می کنند،در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است.