سالانه 135 در یکصد هزار جمعیت کشور به سنگ کلیه مبتلا می شوند که این آمار در مناطق غربی و شمالی کشور شایع تر است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، عباس بصیری پروفسور اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حاشیه همایش آب در سلامت تغذیه در جمع خبرنگاران که امروز در انستیتو تغذیه برگزار شد افزود: افرادی که سنگ کلیه نداشته اند به نحوی که در خانواده آنها نیز این موضوع مشاهده نشده زیاد نگران نباشند زیرا اضطراب ابتلا به این بیماری خیلی بیشتر از بروز بیماری افراد را آزار می دهد.
وی گفت: توصیه عمومی به همه افراد در اقشاری که احتمال بروز ابتلا به سنگ کلیه را دارند و چه اقشاری که این احتمال در آنها صفر است این است که هیچ گاه تشنه نمانند و 1.5 الی 2 لیتر مایعات را در طی روز مصرف کنند.
این جراح کلیه با بیان اینکه به افراد با سابقه سنگ سازی مصرف مایعات توصیه می شود اظهار کرد: برخی مواد همچون آب گریپ فروت، درایجاد سنگ کلیه موثر است و همچنین بروز سنگ کلیه به طور محسوسی با میزان منیزیم آب در ارتباط است.
پروفسور بصیری در پاسخ به سوال خبرنگاری که چه میزان مصرف آب برای کلیه های سنگ ساز مناسب است تصریح کرد: برای افرادی که کلیه سنگ ساز دارند میزان شاخص حجم ادرار به میزان مصرف آب اولویت دارد بدین گونه که افراد مستعد به سنگ کلیه باید روزانه 2.5 لیتر ادرار داشته باشند زیرا با دفع ادرار از رسوب املاح در کلیه جلوگیری می شوند.
بصیری میزان بروز سنگ کلیه در کشور را 135 در 100 هزار عنوان کرد و گفت: این آمار در مناطق شمالی و غرب کشور همچون استان های گیلان، آذربایجان غربی، ایلام، کرمانشاه، بیشتر از سایر استان ها دیده شده است./عط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۷ ۰۹ خرداد ۱۳۹۱
مادرم دريك مقطعي دچار سنگ كليه شده بود وبايد سعي كنيم دچار اين بيماري نشويم وار آب ز زيادي
آخرین اخبار