اگر تا به حال بر اين باور بوده‌‌ايد كه مصرف تنباكوي بدون دود زياني ندارد، بد نيست بدانيد جويدن يا به عبارتي نگه داشتن اندكي تنباكو (به مقداري كه قابل برداشت با انگشت شست و اشاره شما باشد) به مدت 30 دقيقه بين گونه و لثه، به اندازه دود كردن سه عدد سيگار معمولي، نيكوتين را وارد بدن شما مي‌كند.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اراک، همچنين بدن شما همزمان چندين ماده شيميايي سمي از قبيل آرسنيك و فرمالدئيد را جذب مي‌كند.

تنباكوي بدون دود به هر صورتي كه مصرف شود (اعم از جويدن يا نگه داشتن در دهان) موجب سرطان مي‌شود.
سالانه بين 10 تا 16 ميليون آمريكايي با مصرف تنباكوي فاقد دود سلامت خود را به خطر مي‌اندازند. خطر بروز سرطان دهان در بين مصرف‌كنندگان طولاني ‌مدت تنباكوي فاقد دود تا 50 برابر بيش از افرادي است كه از آن استفاده نمي‌كنند.

اولين بار شركت‌هاي توليد سيگار، واژه تنباكوي بدون دود را ابداع كردند. اين واژه تا حدودي اين مفهوم را مي‌رساند كه اين ماده نسبت به سيگار خطر و اعتياد كمتري ايجاد مي‌كند.

به اعتقاد توليدكنندگان تنباكو، اين واژه ممكن است محصولي را كه پيش از اين خطرناك بوده است، ايمن‌تر و مقبول‌تر از ساير محصولات تنباكو جلوه دهد، اما واقعيت چيز ديگر است.

آثار تنباکوی بدون دود : تنباكوي بدون دود شما را در دام نيكوتين گرفتار مي‌كند. تحقيقات نشان داده است تنباكوي بدون دود مي‌تواند به اندازه مرفين يا كوكائين اعتيادآور باشد. تنباكوي بدون دود تنها از تنباكو يا محصولات طبيعي ساخته نشده است.در هر بار مصرف، چندين ماده شيميايي سمي كه بسياري از آنها سرطان‌زاست، جذب بدن مي‌شود.

اين مواد عبارتند از:ـ نيتروزامين: قوي‌ترين ماده شيميايي سرطان‌زاي شناخته‌شده ،پولونيوم: ذرات راديواكتيو، فرمالدئيد: ماده شيميايي مورد مصرف در مايع موميايي ،آرسنيك و كادميوم، فلزات سمي

تنها يك هفته پس از آغاز مصرف تنباكوي بدون دود، ممكن است لكه‌هاي سفيدرنگ كوچكي كه «لكوپلاكي» ناميده مي‌شود، داخل دهان‌ ظاهر شود. بسياري از مصرف‌كنندگان تنباكوي بدون دود دچار اين لكه‌ها مي‌شوند كه مي‌تواند نشان اوليه سرطان باشد.
در عرض چند ماه مصرف منظم، لكه‌هاي قرمزي كه به آن «اريترولكوپلاكي» گفته مي‌شود، داخل دهان ظاهر مي‌شود. احتمال اين‌كه اين لكه‌ها سرطاني شود، بسيار بالاست.علاوه بر سرطان دهان، تنباكوي بدون دود، خطر ابتلا به چند مشكل اساسي ديگر را نيز افزايش مي‌دهد.

اختلالات دهان و لثه: به منظور انتقال سريع‌تر نيكوتين به داخل خون شما، تنباكوي بدون دود حاوي مواد ساينده‌اي مثل پشم‌شيشه و شن‌ريزه است. اين مواد خراش‌هاي ظريفي در لثه ايجاد مي‌كند كه باعث از بين رفتن بافت لثه و حتي دندان‌ها مي‌شود. پسرفت لثه غيرقابل برگشت است و ريشه‌هاي دندان را در معرض محيط بيرون قرار مي‌دهد و به اين ترتيب احتمال ايجاد پوسيدگي راچهار برابر بيشتر مي‌كند.

بيماري قلبي ـ عروقي: استعمال تنباكوي بدون دود خطر ابتلا به فشارخون بالا، حمله قلبي و سكته مغزي را افزايش مي‌دهد.

ساير انواع سرطان‌ها: مصرف اين نوع تنباكو، خطر ابتلا به سرطان‌هاي مري، گلو (حلق)، حنجره، معده، لوزالمعده و پروستات را افزايش مي‌دهد./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.