فاطمه دعایی، رئیس هیئت مدیره کانون توسعه و همیاری مهدکودک های کشور در گفتگو با
خبرنگار صنفي، آموزشي
باشگاه خبرنگاران اظهار داشت:براساس مصوبه آزمایشی مجلس که در سال 1387 صادر شد وزارت آموزش و پرورش به عنوان تنها مرجع رسمی صدور جواز جهت آموزش کودکان چهار و پنج ساله در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش برای آموزش کودکان پیش دبستانی مکلف شده بود که از بخش خصوصی استفاده کند در حالیکه عملاً فضاهای دولتی و مدارس برای این امر بکار گرفته شدند.
این کارشناس ارشد روان شناسی بالینی با بیان اینکه هم اکنون از فضاهای آموزشی استاندارد برای کودکان پیش دبستانی استفاده نمی شود، گفت: در این دوره از آموزش کلاس درس باید با برنامه درسی به راحتی تغییر کرده و با استانداردهای یونسکو مطابق باشد.
دعایی تصریح کرد: تجهیزات در دوره پیش دبستانی باید مخصوص کودکان فراهم شده و برای آنها قابل حمل باشد در حالیکه ابزارهای بکار رفته در مدارس برای کودکان 7 تا 12 سال تهیه شده و با شرایط فیزیکی سنین پیش از دبستان همخوانی ندارد.
وی با اشاره به اینکه استاندارد نبودن فضای آموزش پیش دبستانی می تواند آسیب های زیادی را به کودکان وارد نماید، افزود: آموزش مفاهیم در این سن نباید به صورت کلاسیک صورت گیرد بلکه کودکان باید در معرض یادگیری غیرمستقیم قرار بگیرند.
*آموزش پیش از دبستان را به مهدکودک ها واگذار کنیدمدیرعامل کانون توسعه و همیاری مهدکودک های کشور ادامه داد: در کشور ایران 15600 مهدکودک وجود دارد که با بودجه بخش خصوصی راه اندازی شده و قابلیت و استانداردهای لازم برای تربیت کودکان پیش از دبستان را دارا هستند.
دعایی اظهار داشت: آموزش و پرورش برای دوره پیش دبستانی از افرادی با تحصیلات غیرمرتبط و در برخی موارد از افراد با مدرک دیپلم استفاده می کند که هیچ تجربه و تخصصی در حوزه آموزش کودکان ندارند.
وی تصریح کرد: برخلاف معلمان دوره پیش دبستانی آموزش و پرورش، مربیان مهدکودک ها حداقل از تحصیلات کارشناسی در یکی از رشته های مربوط به کودکان برخوردار بوده و نیز به صورت جداگانه در خصوص آموزش پیش از دبستان دوره دیده اند.
این کارشناس ارشد روان شناسی بالینی با بیان اینکه طرحی جهت بهبود شرایط آموزش دوره پیش از دبستان به مجلس ارائه شده، افزود: در این طرح با توجیه علمی از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درخواست شده تا آموزش کودکان پیش از دبستان به ارگانی غیر از آموزش و پرورش که در حوزه روان شناسی کودک دارای تخصص باشد، واگذار گردد.
دعایی یادآور شد: تاکنون مسئولان به بهانه نداشتن عفاف و حجاب در بخش خصوصی با واگذاری آموزش پیش از دبستان به مهدکودک ها خودداری کرده اند که امیدواریم نمایندگان دوره جدید مجلس دیدگاه خود را تغییر داده و کودکان را بیش از این در معرض آسیب های ناشی از آموزش نادرست در مدارس قرار ندهند./ح