در زمان امتحانات بسیاری از دانش‌آموزان زمان زیادی را برای مطالعه درس‌هایشان اختصاص داده و تا دیر وقت شب نیز بیدار می‌مانند. در این زمان مصرف غذاهای تقویت کننده مغز، نقش مهمی را ایفا می‌کند.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اراک در این‌ بخش به چند توصیه تغذیه‌ای برای تقویت مغز می‌پردازیم:
• غذا را در وعده‌های زیاد و در هر وعده به مقدار کم بخورید.

• از گرم کردن مجدد غذا بپرهیزید چرا که با این کار غذا مواد مغذی خود را از دست داده و ترکیبات گوگردی نامطبوعی آزاد خواهد شد که ممکن است منجر به تولید گاز شود.

• به دانش‌آموزان میوه‌ و سبزی‌جات آبدار بدهید تا بدنشان به اندازه کافی مرطوب و همچنین سرشار از مواد مغذی شود و به این ترتیب از خواب‌آلودگی آن‌ها پس از هر وعده غذایی پیشگیری شود. ( برای مثال به آن‌ها برای میوه‌جات ظرف میوه‌ای بدهید که در آن مقداری هندوانه،‌ خربزه، توت‌فرنگی و پرتقال و برای سبزی‌جات نیز ظرف سالادی حاوی مقداری خیار، گوجه‌فرنگی و کاهو بدهید).

• مصرف بادام،گردو و تخمه کدو به تقویت مغز و تمرکز، کمک خوبی خواهد کرد.

• مصرف سبزی‌جات نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی، موجب سستی و خواب‌آلودگی خواهند شد پس از مصرف آن‌ها دوری کنید.

• مصرف سبزی‌جات سبک برای تقویت مغز مفید است.

• به جای سمبوسه و انواع برگرها، از گردو،‌ تخمه کدو و بادام استفاده کنید.

• به جای نوشابه‌های گازدار،‌از نوشیدنی میوه‌جات تازه و میلک شیک‌ها مصرف کنید.

• سالاد را به قطعات درشت تهیه کنید چرا که خرد کردن آن به قطعات ریز موجب از دست دادن مواد مغذی آن می‌شود.

• از غذاهای سرخ شده و نیز تصفیه شده مانند نان‌های سفید خودداری کرده چرا که شما را سست و خواب‌آلود می‌کند.

• مصرف ید نقش مهمی در تقویت مغز دارد. نمک یددار بخورید.

• از مصرف بیش از اندازه چای و قهوه دوری کرده چرا که موجب اسیدی شدن معده و سوزش آن می‌شود.

• با نوشیدن مقدار زیادی آب و آب‌میوه‌های تازه بدن خود را مرطوب نگه ‌دارید. داشتن خواب خوب و راحت قبل از امتحان از اهمیت خاصی برخوردار است. سعی کنید شاد باشید و در زمان استراحت ما بین مطالعه، به یک موسیقی آرام‌بخش گوش کنید.

• ا زمصرف برگرها،‌ انواع پیتزا، نوشابه‌های گازدار، گوشت قرمز و غذاهای سرخ شده دوری کنید.

• هر لقمه غذا را کوچک برداشته و آن را به آرامی بجوید./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.