به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، محمدی زاده در همایش مدیریت و مهندسی تالابها در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: تل آب یا تالاب به دلیل اینکه دست مایه حیات است فقط محیط زیستی ها آن را گرامی نمی دارند بلکه سایر سازمانها و نهادها و طرفداران محیط زیست نیز برای آن احترام قائلند.
وی ادامه داد: تالاب رحم طبیعت است و به همین دلیل دارای ارزشهای زیادی است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین حادثه تاریخ بشریت غدیر خم در کنار تالاب شکل گرفت ،تصریح کرد: ارزش های تاریخی ، اجتماعی و فرهنگی تالاب نیز در کنار ارزش طبیعی و اکوسیستمی آن نیز باید مورد توجه باشد.
رئیس سازمان محیط زیست تاثیرات تغییر اقلیم را بر روی تالابها موثر دانست و تصریح کرد: اهمیت تالابها وقتی مشخص و معین می شود که با تغییر اقلیم مواجه هستیم و این مساله تاثیر زیادی روی تالابها داشته است امروز با پارادوکس (تضاد) مهمی در جهان و ایران در خصوص تالابها و زیستگاهها روبه رو هستیم.
محمدی زاده گفت: تبدیل اراضی به واحدهای صنعتی ، تامین نیازهای بشر با توجه به افزایش جمعیت افزایش مصرف آب، تحولات سیاسی و مدیریتی در سطح جهان موضوع تالابها را دستخوش تغییرات قرار داده است چه تالابهایی که خشک شده و به یک کانون بحران تبدیل شده است.
*تالابها را از حدود و ثغور جفرافیایی دور بداریم براساس این گزارش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دست اندازهای بشری و تاثیرات مستقیم آن بر روی تغییرات اقلیم را از جمله عوامل تهدید تالابها دانست و افزود: اگر می خواهیم تالابها در شعر، موسیقی، قلم و تاریخ باقی بمانند و از حیات و زیباییهای آن گفت و شنید باید از همان راهی که دانسته یا ندانسته به خطار رفته ایم برگردیم باید روشها را اصلاح کنیم.
وی ادامه داد: باید تالابها را از حدود و ثغور جغرافیایی دور بدانیم و همه کشورها دست به دست هم دهند و جبران مافات کنند.
*تالابها ذخیره ژنتیکی کره زمین
محمدی زاده تالابها را ذخیره ژنتیکی کره زمین دانست که هیچ جایی از حیات این ارزش حیاتی را ندارند، افزود: تالابها جذابترین محیط طبیعی هستند که میراث طبیعی گذشتگان را حفظ می کنند. سیلابهای مهیب را کنترل می کنند تا بسیاری از دریاها و دریاچه ها آسیب نبینند.
وی ادامه داد: تالابها موجب تلطیف و تعدیل هوا شده و نقش تصفیه کنندگی دارند. مسیر حمل و نقل و گذرگاه هستند و بسیاری از گیاهانی که در تالابها هستند، مصرف دارویی داشته و معیشت مردم بومی منطقه ای که تالاب در آن وجود دارد را تامین می کنند.
*ارزش اقتصادی تالابها 9/4 تریلیون دلار است
محمدی زاده با اشاره به ارزش خدماتی و اقتصادی تالابها که حدود 9/4 تریلیون دلار تخمین زده شده است خاطر نشان کرد: تالابها با چالشهایی مواجه هستند از جمله حق آب و کاهش آب ورودی به تالابها از بالا دست، مدیریت یکپارچه در خصوص تالابها، کشاورزی ، برداشت های بی رویه و نقض قوانین و دستور العمل هایی که باید انجام شود از عواملی است که تالابها را تهدید می کند.
*ارتقای سطح دانش کشور در حوزه مدیریت تالابهادر ادامه همایش فاضل معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تالابها از دو منظر علوم و مهندسی محیط زیست حائز اهمیت هستند از منظر محیط زیست می توان به نقش اتمسفریک تالابها در کاهش کربن موجود در جو زمین، نگهداری و ترسیب مواد مغذی، نقش تالابها در ایجاد زیستگاه مناسب گونه های گیاهی و جانوری با تنوع زیستی مختلف و متشکل از ذخایر ژنتیکی ارزشمند و نهایتا نقش اقتصادی تالابها در توسعه گردشگری، جهانگردی و ایجاد اشتغال اشاره نمود.
وی با اشاره به نقش مهندسی تالابها در محیط زیست تصریح کرد: پالایش روان آبها و پسابهای آلوده و خطرناک ، تغذیه آبهای زیر زمینی نقش تالابها در استفاده بهینه از منابع آب در هنگام کم آبی، نقش آنها در کنترل و مستهلک کردن انرژی سیلاب.
فاضل با اشاره به نقش مهم تالابها در تثبیت شنهای روان و ریز گردها، خاطر نشان کرد: هم اکنون ریز گردها از جمله پدیده هایی است که در سالهای اخیر محیط زیست چندین استان کشور را تحت تاثیر قرار داده است./ل