مدیر امور دام جهاد كشاورزی اصفهان از آغاز عملیات اجرایی طرح ملی پرورش و اصلاح نژاد گوسفند و بز در این استان خبر داد.

 'تهمورث نامداری'در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران اصفهان اظهار داشت: این طرح بر اساس قوانین نظام دامپروری كشور و افزایش بهره وری كشاورزی به مدت 10 سال اجرا می شود.

وی افزود: هدف از اجرای این طرح افزایش 15 درصدی تولید گوشت قرمز در راستای قانون افزایش بهره وری در واحدهای تولیدی و حذف دامهای كم بازده سبك در مراتع است.

به گفته مدیر امور دام جهاد كشاورزی اصفهان، با اجرای این طرح پس از 10 سال از تعداد دامهای سبك كه وزن لاشه آنها بین 18 الی 20 كیلوگرم است، كاسته می شود و دامهایی با وزن بالای 22 كیلوگرم جایگزین می شود.

نامداری خاطرنشان كرد:درسال اول اجرای این طرح در استان اصفهان، دو هزار و 515 راس گوسفند و بز از نژاد بومی منطقه كه به نژاد 'نائینی' معروف است و نیز نژادهای آمیخته و پرتولید انتخاب شدند.

وی اضافه كرد: از این تعداد 515 راس بز و دوهزار راس گوسفند مولد است و حدود چهار تا پنج سال طول می كشد تا نتایج اولیه این طرح مشخص شود.

به گفته وی، با اجرای این طرح دامهای پربازده تولید می شوند و اصلاح نژاد دام های گوسفند و بز و افزایش دوقلوزایی رخ می دهد .

مدیر امور دام جهاد كشاورزی اصفهان، هزینه اجرای این طرح را حدود یك میلیارد ریال برای سال اول عنوان كرد و افزود:50 درصد این هزینه ها از محل اعتبارات دولتی و 50 درصد از بسته های حمایتی كارگروه توسعه بخش كشاورزی تامین می شود.

وی پیش بینی كرد: با اجرای طرح مورد نظر هرساله 20 درصد گوسفندان و بزهای استان اصلاح نژاد شوند.

طرح ملی پرورش و اصلاح نژاد گوسفند و بز دراستان اصفهان با مشاركت تشكل های دامداران، شركتهای خدمات مشاوره ای تحت پوشش سازمان نظام مهندسی كشاورزی اجرا می شود.

هم اكنون در استان اصفهان بیش از دومیلیون و 800 هزار راس گوسفند و بز در قالب دامداری های صنعتی، روستایی و عشایری پرورش داده می شود.

دامداران این استان، سال گذشته 55 هزارو800 تن گوشت قرمز شامل گوسفند و گاو تولید كردند./س

برچسب ها: اصفهان ، افزایش ، تولید ، گوشت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.