به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر عبدالعظیم بهفر، مدیرکل نظارت بر فرآورده های آرایشی و بهداشتی افزود: قاچاق و تقلب در فرآورده های سلامت محور یک بحث جهانی است و سازمان بهداشت جهانی هم به این موضوع توجه دارد.
وی افزود: اتحادیه اروپا در خصوص قاچاق این مواد تغییراتی در نوع نگاه خود به میزان جرم این اقلام داشته و قاچاق و تقلبات دارو و فرآورده های آن را جرم جنایی در نظر گرفته است.
وی اظهار داشت: این اتحادیه استقرار سیسم های پایشی خود را در برخی از کشورها از جمله ترکیه که مرکز ترانزیت دارو به اتحادیه اروپاست اجباری کرده است.
دکتر بهفر گفت: در سایر کشورها از جمله آمریکا نیز استقرار این سیستم ها تا سال 2017 میلادی اجباری می شود.
وی نمودار قاچاق کالا را در رتبه اول مربوط به فرآورده های دارویی و مکمل ها و در رتبه های بعدی مربوط به تجهیزات پزشکی و فرآورده های آرایشی و بهداشتی اعلام کرد و گفت: امروزه دیگر با بستن مرزها نمی توان از قاچاق این نوع کالاها جلوگیری کرد بلکه باید با استقرار یک نظام پایشی هوشمند مسیرهای قاچاق و توزیع آن ها را شناسایی کرده و به مبارزه با آن برخاست.
گفتنی است شبکه ملی پایش و سلامت مواد دارویی و مکمل هم اکنون در سازمان غذا و داور آغاز به کار کرده و شبکه سلامت مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی نیز در روز جهانی غذا به بهره برداری رسمی می رسد./ح