مصرف كنندگان قليان در هر وعده مصرف معادل 80 تا 100 نخ سيگار دود دريافت مي كنند و خطر ابتلا به سرطان ريه در افرادي كه قليان مصرف مي كنند 5 برابر افرادي است كه مصرف كننده اين محصول نيستند.

به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از دبيرخانه ستاد كشوري كنترل و مبارزه با دخانيات مركز سلامت محيط و كار در سومین رور از هفته جهانی بدون دخانیات که "  قلیان ترفندی دیگر از سوی صنایع دخانی" نامگذاری شده است، ضمن بیان این مطلب اعلام کرد: بيشتر مصرف كنندگان قليان سيگار نيز مصرف مي كنند و تنباكو و توتون مورد استفاده در قليان معمولا بي كيفيت ترين و نامرغوب ترين انواع موجود است و مصرف قليان در بين جوانان، نوجوانان و زنان افزايش يافته است و در بين نوجوانان 13 تا 15 ساله طي سالهاي 82 تا 86 دو برابر شده است.

بر اساس این گزارش، صنايع دخاني اغلب به صورت مستقيم و غير مستقيم سالم و بي ضرر بودن مصرف قليان را نسبت به سيگار تبليغ مي كنند در حالی که با مصرف قليان مقادير زيادي منواكسيدكربن، فلزات سنگين و تركيبات شيميايي سرطان زاي حاصل از احتراق ذغال، مواد ايجاد كننده حرارات و توتون  استنشاق مي شود.

بر پایه این گزارش، استفاده مشترك از قسمت دهاني قليان عاملي در انتقال بيماري هاي واگيردار همچون سل و هپاتيت است و مصرف كنندگان قليان و اطرافيان آن ها كه در معرض دود تحميلي آن قرار دارند مبتلا به انواع سرطان ها، بيماري هاي عروقي و تنفسي مي شوند. همچنین زناني كه در طول دوران بارداري از قليان استفاده مي كنند وزن نوزادشان هنگام تولد كمتر از حد طبيعي است.

بر اساس این گزارش، چروكيدگي پوست، پيري زودرس، تيرگي زير چشم، زردي و فساد دندان ها از آثار استفاده از قليان است.

بر پایه این گزارش، همچنین توليد و عرضه تنباكوهاي معطر و يا معسل ترفندي ديگر از سوي صنايع دخاني براي جذب جوانان، نوجوانان و زنان است.

 گفتنی است: 4 تا 10 خرداد ماه، هفته جهانی بدون دخانیات است و شعار روز جهانی بدون دخانیات " دخالت های صنایع دخانی چند ملیتی را متوقف کنیم"  اعلام شده است./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.